Så ska du tänka kring räntan när marknaden vänder 

Den 22 maj sänkte Danske Bank sin rörliga bolåneränta, vilket öppnar upp möjligheten att optimera din ekonomi. 

Hushållens ekonomi har varit pressade de senaste två åren till följd av stigande räntor och inflation. Men efter beskedet att Riksbanken sänker styrräntan till 3,75 procent drar många med bolån en lättnadens suck. För många svenskar med bolån innebär sänkningen mer pengar kvar i plånboken varje månad.

Räkna på din bolåneränta hos Danske Bank här.

Vad erbjuder Danske Bank? 

Danske Bank agerade efter Riksbankens besked och sänkte sin rörliga bolåneränta med 0,25 procentenheter den 22 maj 2024. Något som kan göra en stor skillnad för dig som bolånekund. Danske Bank har dessutom konkurrenskraftiga räntor på bolån bundna i 2 år för dig som är medlem i ett fackförbund anslutet till Saco eller TCO. Det ger dig möjlighet att fördela ditt bolån på flera löptider och därmed sprida risken.

Till skillnad från många andra aktörer så behöver du inte förhandla om dina bolåneräntor hos Danske Bank. De erbjuder istället en färdigförhandlad ränta baserad på tre avgörande faktorer: 

  1. Storlek på lånet. Storleken på ditt bolån påverkar vilken ränta du får.
  2. Belåningsgrad. Hur mycket du behöver låna, i förhållande till värdet på din bostad, påverkar din ränta.
  3. Medlem i Saco- eller TCO-förbund.

Vill du veta vilken ränta som Danske Bank kan erbjuda dig? Räkna på din ränta och ansöka om ett lånelöfte här!

Få personlig rådgivning

Många med bolån tycker att det är svårt att veta hur man ska agera just nu på bostadsmarknaden. Danske Bank erbjuder också personlig rådgivning för att hjälpa dig att skapa förutsättningar för en långsiktig, trygg och hållbar privatekonomi.

Vill du veta mer? Klicka här!

Räkneexempel för ett bolån på 4 000 000 kr (2024-03-20). Om du har ett bolån på 4 000 000 kr med 3.79 % bunden ränta i 2 år där belåningsgraden är 60 % av bostadens värde och återbetalningstiden är 50 år blir den effektiva räntan 3.86% (det inkluderar en uppläggningsavgift på 950 kr). Din första månadsbetalning blir 19 300 kr, där 6 667 kr av det beloppet är amortering. Vid en oförändrad ränta på 3.86% under hela återbetalningstiden blir det totala beloppet att betala 7 797 267 kr. Antalet avbetalningar blir 600 stycken och Danske Bank tar inte ut några avgifter för avisering vid automatisk betalning, ordinarie kostnad 15 kronor. Krediten förutsätter att banken erhåller panträtt i bostaden. Har du inkomst i annan valuta än lånet kan förändringar i valutakurser komma att påverka de belopp som ska betalas. Aktuell ränta baseras på din belåningsgrad och storleken på ditt lån och sätts på utbetalningsdagen. Krediten tillhandahålls av Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial, Box 7523, 103 92 Stockholm, Org.nr. 516401-9811.