Därför ska du byta till ett förhandlingsfritt bolån

Har banken verkligen gett dig den bästa bolåneräntan de kan erbjuda dig? Det kan vara svårt att veta om du har förhandlat dig till en bra deal utan att ha insyn i prissättningen. Numera finns förhandlingsfria bolån som garanterar att alla med samma förutsättningar får samma ränta.

Bild: Ikano Bank.

Bolånet är en stor utgift, och de flesta av oss är medvetna om hur stor skillnad några procentenheter kan göra för månadskostnaden. När banken ger ett ränteerbjudande krävs det inte sällan förhandling för att du ska få ditt bästa pris, en process som kan dra ut på tiden.  

– Alla ska ha samma chans till schyssta villkor, utan krav på förhandling eller flytt av banktjänster, säger Håkan Lindstrand, försäljningschef på Ikano Bank. Vår modell bygger på att du direkt blir erbjuden den lägsta räntan du kan få hos Ikano Bank, och vår rabatt är densamma för alla med samma förutsättningar.

Räkna ut din lägsta ränta.

Rabatt som inte försvinner 

Även om du har lyckats förhandla till dig en bra rabatt, finns risken att den försvinner när villkorstiden löper ut. På Ikano Bank ser vi till att din rabatt automatiskt förnyas vid nästa villkorsperiod och som IKEA Family-medlem får du dessutom extra låg ränta.

Läs mer om erbjudandet.

Bild: Ikano Bank.

3 anledningar till att byta till ett förhandlingsfritt bolån

1. Räntan är färdigförhandlad och klar 

Du behöver inte vara insatt i marknaden – alla med samma förutsättningar får samma ränta, oavsett förhandlingskunskaper. Hos Ikano Bank beräknas räntan utifrån bland annat belåningsgrad och bindningstid.

2. Du slipper hålla koll på rabatten

Som bostadsägare är det mycket att hålla koll på – genom att välja ett bolån där din ränterabatt inte försvinner, får du en sak mindre att tänka på.

3. Du ser tydligt om det finns pengar att spara

När din ränta är beroende av förhandling är det svårt att veta om en bolåneflytt kan ge dig extra i plånboken. När du vet vad du får, utan dolda avgifter eller tidsbegränsade specialvillkor, kan du lättare jämföra olika alternativ.

Se om du kan sänka din ränta!

Information om effektiv ränta för bolån 

För ett bolån på 2 000 000 kr med rak amortering med en löptid på 30 år och månadsvis betalning med 4,29% rörlig ränta blir den effektiva räntan 4,38%. Den första månadsbetalningen (inkl. amortering) blir 12 706 kr. Totalt belopp att betala om lånet behålls i 30 år och räntan är oförändrad under lånets löptid uppgår till 3 290 575 kr. Antalet månadsbetalningar är då 360 stycken. Inga avgifter tillkommer. 2024-05-16. Bolån förmedlas av Ikano Bank AB (publ) i samarbete med kreditgivaren Borgo AB (publ) (org. nr 559153-2303, Box 24088, 104 50 Stockholm), och är förenat med panträtt i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. 

Vill du veta mer? Så flyttar du bolånet till Ikano Bank.