Ta tempen på ditt område

Vad kostar en 25 kvadratmeter stor lägenhet i en studentstad? Hur mycket har villorna gått upp i området nära barnens kommande förskola? Det är frågor som kan vara intressanta att ställa när du ska köpa en bostad.

Bild: Folio

Att köpa en bostad är den största materiella investeringen många gör i sitt liv. Därför är det viktigt att ha koll på om priset för bostaden man planerar att köpa är marknadsenligt. Med Hemnets nya funktion prisutvecklingsstatistik kan du som bostadsspekulant enkelt se snittpriset samt den procentuella prisutvecklingen sedan tre år tillbaka i det område som du är intresserad av.

Genom att göra denna typ av information transparent för gemene man blir det enklare för bostadsspekulanter att jämföra intressanta bostäder med snittet i området. Det ger dig som köpare en tydligare bild av priset och kan göra det lättare att avgöra om objektet är en bra investering.

– Många bostadsspekulanter vill vara pålästa inför sitt bostadsköp och se statistik på prisutvecklingen. Särskilt när de ska köpa i ett annat område än där de bor idag, säger Magnus Burell, produktansvarig för bostadssök på Hemnet.

Prisutveckling Örebro

I tjänsten kan du se statistik för bostadsrätter, villor och fritidshus. I våra tre storstäder Stockholm, Göteborg och Malmö kan du filtrera på områdesnivå. Övriga landet är filtrerat på kommunnivå.

– Att köpa en bostad är den största materiella investeringen många gör i sitt liv. Därför är det viktigt att hålla koll på marknaden så man förstår hur objektet man planerar att köpa ligger till prismässigt, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet.

Testa prisutvecklingsstatistiken

  • Sök fram en bostad.
  • Gå in på en bostadsannons och skrolla ner till diagrammet.
  • Se snittpris och prisutveckling för 6, 12, 24 eller 36 månader.