De mest populära sökorden på Hemnet under 2018

Balkong sitter på tronen som det mest populära sökordet på Hemnet. Det är också tydligt att vatten av olika slag är något som svenska bostadsjägare drömmer om. 

Få full koll på bostadsmarknaden med Hemnets nyhetsbrev – klicka här.

Det är uppenbart att svenskar vill njuta av solen på en balkongen, det är nämligen det mest populära sökordet på Hemnet 2018. Balkong utmanas dock av suget på boende nära vatten. På topp tio-listan för 2018 finns det tre sökord som alla anspelar på havsnära boende: sjötomt, sjö, sjöutsikt.

– Vår data visar tydligt att sjöutsikt och havsnära läge är något som många bostadsjägare drömmer om. Av de populäraste sökorden på Hemnet är flera relaterade till sjönära läge, säger Staffan Tell talesperson, på Hemnet.

Han fortsätter.

– Vår lista visar balkong är något som många bostadsspekulanter drömmer om. Säljer man en bostad med balkong är det viktigt att balkongen framhävs i bostadsannonsen för att locka så många intressenter som möjligt.

LÄS MER: De mest klickade objekten 2018

10 mest populära sökorden på Hemnet 2018:

  1. Balkong
  2. Sjötomt
  3. Pool
  4. Garage
  5. Sjö
  6. Uteplats
  7. Kakelugn
  8. Hiss
  9. Stall
  10. Sjöutsikt

Om siffrorna: 

Siffrorna gäller sökningar som innehåller ett ord.