”Järvastaden är som en småstad i storstaden”

Under de senaste tio åren har Järvastaden förvandlats och blivit ett av Stockholms mest barnvänliga områden. Runt hörnet finns lekparker, välutvecklad service, naturreservat och närheten till centrala Stockholm. I höst är det säljstart för Skanskas kvarter Linnean i Järvastaden.

Illustration som visar Linnean i Järvastaden.

Järvastadens läge, mellan Solna och Sundbyberg, har gjort området populärt för de som vill bo nära city men ha naturen runt hörnet. I stadsdelen blandas lägenheter och småhus, vilket skapar en miljö där både barn och vuxna trivs. Bland annat lockar Mulle Meckparken många besök. Det är en temalekpark baserad på barnboksfiguren Mulle Meck och hans kreativa värld som är mycket populär bland barnen.

Vill du titta närmare på Linnean? Klicka här.

Planerar, bygger och förvaltar området

Hem från Skanska har varit med från början i utvecklingen av Järvastaden genom sitt delägarskap av bolaget Järvastaden AB tillsammans med Vasakronan. Järvastaden AB ansvarar för förvaltning av Järvastaden och anlägger parker, finansierar området runt tågstationen, bekostar driften av Mulle Meck parken med mera. – Järvastaden är som en småstad i storstaden, vilket gör området perfekt för barnfamiljer. Det finns också flera omtyckta skolor och förskolor på gångavstånd, säger Henrik Grönlund, projektutvecklare på Skanska.

Foto: Skanska

Redan etablerat

Järvastaden är ett väletablerat område, trots att det är relativt nytt. Det finns redan matbutik, restauranger, vårdcentraler, skolor och förskolor vilket skapar bra förutsättningar för att bara flytta in och snabbt känna sig som hemma.

Via pendeltåg eller buss går det snabbt att ta sig till centrala Stockholm och samtidigt är det gångavstånd till Igelbäckens naturreservat. Naturreservatet bildades 2005 och där finns natur med skog och öppen mark, motionsslingor och fornminnen.  – Närheten till naturen gör Järvastaden till en spännande plats att leva och växa upp i. Det anordnas massor med aktivitet för de boende, allt från pulkarace, skridskodisco, Järvastadslopp och mycket annat, säger Henrik Grönlund, projektutvecklare på Skanska.

Visste du att…

Att Linnean är Svanenmärkt. Det innebär att lägenheterna är byggda med noggrant utvalda material och har en låg energiförbrukning.

Fakta: Detta är Linnean

Antal lägenheter: 260

Antal rum:   1 – 5 rum

Boarea:       35 – 120 kvm

Säljstart första etapp med 61 lägenheter: Hösten 2019

Inflyttning:   Hösten 2021

Skanska tillämpar en enkel turordningsprincip: först i kön får välja först. Ju tidigare man anmäler intresse för Linnean, desto större chans har man att kunna välja en lägenhet på säljstarten.

Läs mer och gör en kostnadsfri intresseanmälan på Linnean här.

Illustration som visar kvarteret Linnean i Järvastaden.