Räkna ut själv – så kan du sänka din ränta

Sverige har under en lång period haft historiskt låga räntor. Men det finns ingen anledning att betala för mycket. Skandia har tills vidare 1,09 procent (effektiv ränta 1,10 procent*) som lägsta bolåneränta på lån med tre månaders bindningstid.

Med Skandias transparenta prismodell behöver du inte omförhandla din ränta varje år. På hemsidan kan du enkelt räkna ut vad ett lån av en viss storlek skulle kosta, och vilken ränterabatt du kan få. Utöver belåningsgrad och bolånets storlek spelar också nivån på ditt privata sparande samt om du har tjänstepension hos Skandia in. Lägsta möjliga bolåneränta är alltså 1,09 procent (effektiv ränta 1,10 procent*).

Räkna ut din ränta hos Skandia här.

– Att förhandla om rabatten med banken tycker många är jobbigt, likaså att behöva bevaka så att den inte försvinner. Hos oss ligger rabatten kvar och vi är transparenta med vad som ger rabatt och på vilket sätt den påverkas, säger Ulf Wikland, bolåneexpert på Skandia.

* Effektiv ränta 1,10 %Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos Skandia betalar du ingen uppläggningsavgift för bostadslån och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Skandias bästa ränta 1,09 % motsvarar en effektiv ränta på 1,10 %.

Mer om effektiv ränta och hur Skandia har räknat

Den effektiva räntan är lånets totala kostnad uttryckt som en årsränta, alltså vad det kostar om man slår ut räntan över året, inklusive avgifter. Exemplet är baserat på Skandias lägsta ränta med en bindningstid på 3 mån, ett bostadspris på 4 000 000 kr och en kontantinsats på 50 %, ett lånebelopp 2 000 000 kr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar) och återbetalningstid 50 år. Totalt ger detta en månadskostnad om 5 151 kr (inklusive amortering om 3 334) och en total kreditkostnad om 2 545 963 kr utan hänsyn till eventuellt skatteavdrag.