Uppstickarbanken: ”Anställningsform ska inte stå i vägen”

Bostadsmarknaden är ett ständigt samtalsämne i Sverige, men marknaden är långt ifrån tillgänglig för alla. Höga priser och amorteringskrav är några av de faktorer som gör det svårt för framförallt unga och egenföretagare att komma in på bostadsmarknaden. Det är något som Collector Bank vill förändra.

I Stockholms län har priset per kvadratmeter för en bostadsrätt ökat från drygt 11 000 kronor 1996 till 68 000 kronor 2018. Dagens prisläge gör det svårt för framförallt unga vuxna och egenföretagare att kunna köpa bostad, inte bara i Stockholm utan i hela landet.

Så kan Collector Bank hjälpa dig att köpa bostad – läs mer här.

Lena Apler är grundare av Collector Bank, hon menar att det är avgörande för unga att kunna flytta hemifrån för att ha möjligheten att starta sitt eget liv. – Det är dyrt med bostäder idag och det är både kul och samhällsnyttigt att vi gör en insats och hjälper unga att komma in på bostadsmarknaden. Man kan inte starta ett eget liv om man bor hemma för länge, det är basen för att starta ett riktigt liv med en egen bostad, säger Lena Apler.

Mer tillgängligt

Klassiska bankprodukter som privatlån, bolån, sparkonto och kreditkort är grunden för Collector Bank, det är enkelheten och det effektiva arbetssättet som får dem att sticka ut, enligt Apler.

Collector Bank vill göra bostadsmarknaden mer tillgänglig, bland annat genom en annorlunda bedömning av låntagare i jämförelse med traditionella banker. Att i dag arbeta som frilans eller ha en projektanställning ska inte vara ett hinder för att kunna låna till en bostad. Lisa Berzelius, bolånespecialist hos Collector Bank, förklarar:– Så länge du kan redovisa ett stabilt inkomstflöde tycker vi inte att din anställningsform ska stå i vägen för ditt drömboende. Vi vill hjälpa människor in på bostadsmarknaden och gör en rättvis kreditbedömning.

Hon pekar på att enkelheten, snabbheten, transparensen och flexibiliteten står som fyra grundpelare för framtidens bolånebransch. De banker som inte utvecklas och anpassar sig efter förändringarna riskerar att tappa kundernas förtroende. Särskilt med tanke på att bolån i dag är en väldigt konkurrensutsatt produkt.  – Jag tror att det kommer bli viktigt att kunna anpassa sig efter kunden och inte tvärt om. Dessutom så tror jag att ju tydligare och mer transparent man är desto mer förtroende får man från kunden, vilket ger en nöjdare kund, säger Lisa Berzelius, bolånespecialist hos Collector Bank.

Vill du veta mer om Collector Banks bolån? Klicka här.

Advertisement