Tack alla besökare – Hemnet är världens mest populära bostadssajt

Svenskarna har ett av världens största intresse för bostäder och Hemnet är den bostadsportal som har flest besök i förhållande till befolkningsmängd. Det visar en ny internationell rapport som rankar de 50 största bostadssajterna i världen.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här.

Under september hade Hemnet 17 miljoner besök, eller 1 700 besök per 1 000 invånare, enligt data från webb-analysföretaget Similarweb som sammanställts av analysföretaget AIM Group. Det placerar Sverige högst på listan över var man bostadssurfar mest i världen. Näst flest besök i förhållande till befolkningsstorlek har holländska Funda följt av australiensiska Realestate.com.au.

– Det är roligt att sätta svenskarnas bostadsintresse i ett internationellt perspektiv. I Sverige identifierar sig många med sitt boende och känner en stor stolthet över det egna hemmet. I sociala sammanhang är frågan om var och hur man bor och vart priserna är på väg ofta bland det första som kommer på tal. Detta i kombination med att Sverige ligger långt fram i den digitala utvecklingen bidrar sannolikt till att Hemnet hamnar i topp när det gäller bostadssurfande, säger Cecilia Beck-Friis vd på Hemnet.