Onlinevisning på Hemnet – så går det till

Coronaviruset har vänt upp och ner på vardagen och förändrat förutsättningarna i samhället och så även för bostadsvisningar. Genom tjänsten Hemnet Live har mäklare möjligheten att live-streama sin visning direkt på Hemnet. I den här artikeln har vi samlat information om hur visningen går till för dig som spekulant. Missa inte chansen att gå på onlinevisning redan i helgen.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Har bostadsannonsen en röd markering likt bilden ovan? Då kan du se bostaden via en onlinevisning.

Hemnet Live levereras i samarbete med livevideobolaget Bambuser, mäklaren genomför enkelt sina visningar via sin egen mobiltelefon som streamas live i bostadens annons på Hemnet. Spekulanter som följer visningen hemifrån och kan ställa frågor direkt till mäklaren genom en chattfunktion direkt i verktyget. Du kan också se varje visning i efterhand på objektsidan på Hemnet.

– Vi investerar för att bostadsmarknaden ska kunna fungera så väl som möjligt i denna mycket speciella tid. Våra undersökningar visar att över hälften av Hemnets besökare kan tänka sig att följa en streamad visning online, förutsatt att kvaliteten är tillräckligt hög. Under rådande omständigheter kommer efterfrågan på den här tjänster sannolikt bara fortsätta att öka, säger Cecilia Beck-Friis, vd på Hemnet.

Så, hur hittar du en onlinevisning? Följ dessa tre steg.

1. När du gör en sökning på Hemnet välj “Fler sökalternativ”, då kan du bland annat filtrera på när objekt har visningar. När du sedan scrollar bland resultaten har objekt med onlinevisningar en tydlig märkning (se bild nedan).

2. Väl inne på objektsidan anmäler du dig till onlinevisningen genom att fylla i ett kort formulär.

3. Fyllt i? Då är det dags för visning. Klicka på “Delta på visningen live”. Du kommer att tilldelas ett slumpmässigt namn vilket syns i chatten där du kan kommunicera med mäklaren och ställa frågor. Svårare än så är det inte.