Mäklaren: Så blir du vinnare på en marknad i förändring

När du ska sälja din bostad är det många saker att ha koll på. Det kan vara läskigt och kännas svårt, särskilt när marknaden förändras. Men lyckligtvis finns det knep för att lyckas med bostadsaffären. 

Ett bra försäljningsläge kan snabbt uppstå. I dessa fall är det viktigt att vara redo och ha allt det praktiska klart, så som fotografering, annons och värdering. Samma princip gäller om du plötsligt hittar din drömbostad. Då är det en trygghet att ha förberett försäljningen av sin nuvarande bostad.

Klicka här om du vill komma i kontakt med Mäklarhuset Kungsholmen.

– Som säljare är det alltid bra att alltid tänka ett steg framåt i processen. På så sätt kommer du kunna hantera oförutsedda saker och vända dem till din fördel, säger fastighetsmäklaren Filip Ullhag från Mäklarhuset Kungsholmen.

På jakt efter en bostad på Kungsholmen? Klicka här.

Har du inte köpt eller sålt en bostad tidigare kan det vara svårt att veta hur hela processen går till. Med hjälp av Mäklarhusets tjänst ”Förberedd”, tar de hand om förberedelserna – så att du är redo när det är dags. Det praktiska, som att ta fram planritning och fotografera bostaden, ordnas innan försäljningen och inget arvode utgår förrän bostaden är såld. Om bostaden inte läggs ut för försäljning, kostar det inte heller något.

– Det är ett väldigt effektivt sätt för säljare som vill anpassa sig efter var marknaden är på väg. Annonsen kan ligga som förberedd i både veckor, månader och ibland uppemot ett år, säger Filip Ullhag på Mäklarhuset.

Vill du läsa mer om Mäklarhusets tjänst ”Förberedd”? Klicka här.

Filip Ullhag, mäklare på Mäklarhuset Kungsholmen.

 Det ingår i Mäklarhusets tjänst ”Förberedd”:  

  1. Värdering av bostaden. Du får en uppskattning om vilket pris bostaden kan säljas för och kan då avgöra vad nästa bostad får kosta.  
  2. Bostaden fotograferas och mäklaren sammanställer en objektbeskrivning. För att förbereda inför visning kan Mäklarhuset ta fram bilder, planritningar och övrig dokumentation av din bostad.
  3. Om du förbereder din försäljning finns det möjlighet, genom Mäklarhuset, att komma i kontakt med en personlig bolånespecialist på SBAB som erbjuder förmånliga villkor för lån och handpenningslån. 
  4. Försäljningen av bostaden sätts igång.