Rekordmånad för sålda bostadsrätter på Hemnet

Under september månad såldes det fler bostadsrätter på Hemnet än vid någon annan enskild månad tidigare, visar ny statistik.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

I september såldes det 11 124 stycken bostadsrätter på Hemnet, vilket är en ökning med 13 procent jämfört med fjolårets siffra. Det är den högsta månadssiffran sedan Hemnet började föra statistik år 2014.

Det finns flera anledningar till det höga trycket, berättar Hemnets analytiker Erik Holmberg.

– Vi ser tre anledningar till den heta marknaden: ett relativt högt utbud, en ökad optimism och höga prisförväntningar som gör köparna motiverade. I och med pandemin tillbringar vi dessutom mer tid hemmet, vilket gör boendesituationen viktigare, säger han.

Huvudstadsregionen sticker ut i statistiken. I Stockholms län såldes det 27 procent fler bostadsrätter i september, jämfört med samma månad i fjol. I Stockholm ökade antalet sålda bostadsrätter med hela 28 procent.

– Stockholms län och Stockholms innerstad sticker ut. Även om priserna är de högsta i landet, ser vi ändå väldigt höga säljvolymer. Det finns en köpkraft, trots pandemin, säger Erik Holmberg.