Renoveringar som höjer värdet på din bostad

Under våren har coronakrisen gjort att många spenderat mer tid i hemmet. En effekt av det är att fler blivit sugna på att renovera. Flera byggvaruhus har rapporterat ökad tillströmning av kunder – en trend som förväntas fortsätta under sommaren när många har hemester. Men hur ska man renovera för att öka värdet – och inte gå i fällor som sänker värdet på bostaden? Här är mäklarnas tips.

Hur ska man tänka om man både vill ha en uppgradering av boendet utifrån sina egna behov men samtidigt höja värdet på bostaden? Carl-Johan Larsson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Östra Skaraborg, menar att en viktig faktor är att de renoveringar som görs inte får vara slarvigt genomförda.

Funderar du på att sälja din bostad i Tibro? Kontakta Fastighetsbyrån.

– Är det slarvigt utfört medför det många gånger en sänkning av värdet istället och då är det bättre att inte göra något alls. Renoverat kök och badrum är en stor fördel och det bör då vara renoverat i en stil som passar många så att man inte väljer för speciella lösningar, färger och materialval, säger Carl-Johan och fortsätter.

– Om man renoverar det precis innan en försäljning så ska man försöka göra det ekonomiskt smart så att det inte springer iväg för mycket i pris men samtidigt ska man vara mycket noggrann så att det blir hög finish på arbetet.

Kontakta Fastighetsbyrån i Tibro – klicka här.

Carl-Johan Larsson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Östra Skaraborg.

Fastighetsbyråns tips – Så höjder du värdet, och undviker fällorna, när du renoverar bostaden:

  • Att ha en bostad i bra skick lönar sig! Renovera löpande så att du har en bra grund den dag du ska sälja.
  • Börja med att åtgärda uppenbara fel, till exempel trasiga snickerier eller flagande tak.
  • Välj neutrala färger och material på sådant som är svårt och dyrt att byta ut, till exempel badrum och kök.
  • Renoveringar som ger en bra och effektiv planlösning lönar sig. Fler sovrum, bra förvaring och stora kök/matplatser ökar generellt värdet.
  • Anpassa renoveringen efter bostadens byggår, stil och område. Renoveringar som helt ändrar karaktären brukar inte löna sig.
  • Håll en råd tråd – sträva efter en enhetlig stil och samma skick i hela bostaden.
  • Har bostaden generellt en dålig standard – lägg inte pengar och tid på småinsatser inför försäljning. Sälj istället som renoveringsobjekt.