De säljer flest villor i Västerbotten

Boporten står för störst del av villaförsäljningen i Umeå och Västerbotten. Hårt jobb och en gynnsam marknad är några av framgångsfaktorerna – men inte alla.

Boporten är den mäklarbyrå i Västerbotten som sålt flest hus och radhus under året.

2020 har för många varit ett tufft år, men det märks inte på bostadsmarknaden i Umeå. Boporten, som är den mäklare som säljer flest villor i Umeå, har snarare sett en uppåtgående trend, berättar Maria Bäckström, mäklare på Boporten i Umeå.

Vill du veta mer om Boporten – läs mer här.

– Den delen av marknaden har gått starkt under flera år och vi ser inte någon avmattning. Det är verkligen stor efterfrågan och ett bra läge om man som husägare funderar på att sälja, säger hon.

Statistik från Hemnet visar att Boporten, som varit verksamma sedan 2004, är den mäklarbyrå i Västerbotten som sålt flest hus och radhus under 2020. Ett personligt engagemang och stor kunskap om den lokala marknaden är förklaringen, menar Jan Forsberg, mäklare på Boporten.

Proffs på den lokala marknaden 

– Det är väldigt roligt att vi har lyckats så bra. Vi har varit verksamma i snart 20 år och har under de här åren jobbat upp ett starkt renommé. Min bild är att Umeåborna vet vad de får när de anlitar oss, säger han. 

Klicka här för att komma i kontakt med Boporten.

Totalt har mäklarbyrån sålt 170 villor och radhus i länet under året, varav 149 av dessa återfinns i Umeå. Det ger Boporten en marknadsandel på 24 procent. Ett stort ansvar kommer dock med det, menar mäklaren Anna Persson. Det räcker inte att bara ”sälja kåkar”, berättar hon. 

Jan Forsberg, Anna Persson, Maria Bäckström och Jörgen Johansson från Boporten.

– Vi har varit med om det mesta genom åren. Det gör att vi har erfarenhet att ta oss an eventuella problem som kan uppstå längs vägen. Från att vara ett bollplank – både vid försäljning och köp, ge ekonomiska råd samt idéer gällande styling och renovering, säger Anna Persson.

Vill du göra en kostnadsfri värdering? Klicka här.

Tips för en lyckad försäljning: 

  • Kontakta mäklaren i god tid innan processen. Tillsammans kan ni lägga upp en plan för att maximera möjligheterna för en lyckad affär.
  • Var väl förberedd inför planerad försäljning. Se till att fixa slitage, bättra på väggfärgen eller sätta upp den sista golvlisten.
  • Ställa många frågor till mäklaren och våga använda denna som ett bollplank.
  • Ta fina sommarbilder på fastigheten, även om försäljningen sker på vintern.