Mäklaren: ”Stor efterfrågan på lantliga lägen”

Bostadsmarknaden har gått starkt trots den pandemi som hållit Sverige i ett hårt grepp det senaste året. Med allt som pågår i samhället kan det känns läskigt att köpa eller sälja en bostad. Därför är behovet av lokal kunskap och expertis stort.

– Vi kan marknaden och vi säljer flest fastigheter, säger Peter Rosenqvist, mäklare och franchisetagare på Fastighetsbyrån i Kinna.

Centrala Kinna.

Trots en pandemi har den svenska marknaden gått starkt senaste året. En liten dipp under våren 2020 byttes ut mot en het marknad under hösten och inledningen av 2021, framförallt när det kommer till villor och fritidshus. I exempelvis Marks kommun har priset på villor ökat med 8,2 procent den senaste tolvmånadersperioden. För fritidshus är motsvarande siffra hela 28 procent.

Funderar du på att sälja din bostad? Kontakta Fastighetsbyrån i Kinna.

Peter Rosenqvist, mäklare och franchisetagare på Fastighetsbyrån i Kinna.

Lokala kunskapen avgörande

Peter Rosenqvist och hans kollegor på Fastighetsbyrån i Kinna har lokal kunskap, mångårig erfarenhet och stenkoll på bostadsmarknaden i Mark och Svenljunga. Under de senaste tolv månaderna har de sålt drygt 43 procent av alla bostäder som sålts i Marks kommun och 39 procent av alla bostäder som sålts  i Svenljunga, enligt Hemnets andelsstatistik. Det är detaljer som är avgörande vid både försäljning och bostadsköp. Peter tror på en fortsatt stark bostadsmarknaden under 2021.

– Vi förväntar oss att det fortsätter ungefär som det har sett ut 2020. Det kommer att byggas mer under 2021 vilket kommer att frigöra en del fastigheter, säger han.

Hitta ditt nya hem – kontakta Fastighetsbyrån i Kinna.

I en undersökning gjort på Hemnet i januari svarade hela 46 procent av besökarna på Hemnet svarar att de planerar att köpa bostad de närmaste sexmånaderna. Det är en ökning med 7 procent jämfört med samma månad 2020, och 21 procent jämfört med samma månad 2019.

Har ni sett några förändringar sedan pandemin slog till i hur människor köper bostäder?

– Det är en större efterfrågan på lantliga lägen. Vi har en vacker natur och rikligt med sjöar i området. Saker som att kunna jobba hemifrån och att det är bra kommunikationer till Göteborg, Borås och Varberg skapar möjligheter för många, förklarar Peter.

Fakta: Detta är Fastighetsbyrån i Kinna

Fastighetsbyrån har funnits i Mark och Svenljunga kommun sedan 1981 och vi har stor erfarenhet av den lokala marknaden. De förmedlar villor, bostadsrätter, fritidshus, gårdar, tomter, hyresfastigheter, jord- och skogsbruk.