Stort sug efter villor och större lägenheter i Partille

Bostadsmarknaden i Sverige är het, vilket inte minst syns lokalt i Partille. Senaste tolvmånadersperioden har priset på villor i Partille ökat med hela 14,2 procent. – Vi märker ett väldigt stort intresse, framförallt på större lägenheter och villor, säger Caroline Svanberg, franchisetagare och mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Partille.

Partille från skyn.

Att vår syn på bostäder har förändrats under pandemin råder det ingen tvekan om.  När vi tillbringar mer tid hemma har allt fler börjat söka efter bostäder som har ett extra rum eller en härlig trädgård. I Partille har priserna på bostadsrätter och villor ökat det senaste året med 5,9 procent respektive 14,2 procent.

Funderar du på att sälja din bostad? Kontakta Svensk Fastighetsförmedling i Partille.

Saker att tänka på

Men hur ska man tänka som säljare eller köpare när marknaden är het? Det finns några saker att tänka på menar Caroline Svanberg. – Som säljare borde man just nu våga lägga ut sin bostad som kommande, vi kallar det för Läge+, då efterfrågan är större än utbudet. Gör många det, så kommer många fler kunna hitta sin nya drömbostad.

– Och då vi säljer ca 20–25 procent av alla våra bostäder på förhand, just som Läge+, så vill vi tipsa alla som sökerny bostad, om att lägga in en bevakning hos oss på www.svenskfast.se. På det sättet får man förhandstips om alla de bostäder som ska säljas, säger hon.

Kåsjön i Partille.

Genom att kontakta Caroline Svanberg och hennes kollegor på Svensk Fastighetsförmedling i Partille får du personlig hjälp genom hela processen, från värdering av bostaden till påskrivet kontrakt. Deras lokala expertis gör att de har koll på vad som händer i Partille samt har spekulanter på jakt efter nya hem.

Letar du efter ny bostad i Partille? Se vad Svensk Fastighetsförmedling har till salu.

Stark marknad

Hon berättar att allt pekar på att marknaden kommer fortsätta gå starkt och ha en positiv utveckling. Få saker pekar i dagsläget på att priserna den närmsta tiden ska sjunka. Partille är en väldigt populär ort att bo på vilket gör att många söker sig till området. Villapriserna i Partille har senaste året i snitt ökat mer än Göteborgs kommun.

– Det är en väldigt populär kommun generellt att flytta till och vi upplever att hela kommunen stiger i intresse för många. Då det byggs mycket i kommunen ser vi att det flyttar in folk till kommunen i större utsträckning än tidigare, säger Caroline Svanberg.

Funderar du på att sälja din bostad? Kontakta Svensk Fastighetsförmedling i Partille.

Caroline Svanberg, franchisetagare och mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Partille.