Det är landets mest befolkade gata

På Sveriges mest befolkade gata bor det dubbelt så många som i hela Arjeplogs kommun, det det visar nya siffror från Statistiska Centralbyrån. Men vilken gata är det? Jo, Ringvägen på Södermalm i Stockholm.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Att svenskar bor trångt i storstäder är inget nytt. Enligt SCB:s nya siffror bor var tredje person i Sverige bor på en gata med mellan 100 och 500 grannar. Av de 20 folktätaste gatorna ligger hela 11 av dem i Stockholm. Det finns också gator där ingen alls bor, men då handlar det ofta om gator på industriområden eller fritidshus på landet.

Av hela Sveriges befolkning bor en miljon invånare på de 650 största gatorna i landet, där Ringvägen i Stockholm är den gata med flest boende. Samtidigt bor en halv miljon av befolkningen på gator med färre än tio personer.

På Sveriges mest befolkade gata, Ringvägen i Stockholm, bor det 5 440 boende. Det är fler än dubbelt så många som i hela Arjeplogs kommun, skriver SCB. Näst mest befolkade är Rydsvägen i Linköping där det bor 5 136 boende.

Av hela Sveriges befolkning bor en miljon invånare på de 650 största gatorna i landet, där Ringvägen i Stockholm är den gata med flest boende. Samtidigt bor en halv miljon av befolkningen på gator med färre än tio personer, skriver SCB i sin rapport.