Rekord i antal sålda villor i Sverige i juni

Det är högt tryck på villor i landet. Under juni noterades ett nytt rekord i antalet sålda villor, visar Köparbarometern.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Under juni såldes det 13 procent fler villor än under motsvarande månad i fjol. Totalt såldes 5 797 villor, vilket är den högsta noteringen under en junimånad som Hemnet har data på. 

Utvecklingen kan ses som ett resultat av en fortsatt hög efterfråga i kombination med den tydliga ökningen av antal publicerade villor. Trenden ser ut att hålla i sig även under sommaren, menar Erik Holmberg, analytiker på Hemnet. 

– Vi har haft en hög efterfråga på villor under det senaste året, men då har antalet försäljningar, som trots allt legat på höga nivåer, hållits nere av ett lågt utbud. De senaste veckorna har dock antalet publicerade villor ökat kraftigt och då får vi den här ovanligt höga aktiviteten med rekordmånga villaförsäljningar, säger han.

Hemnet om bostadsmarknaden i juni – läs mer här.