Går du i säljtankar? Här är mäklarens tips

Går du i säljtankar? I den här artikeln har vi tillsammans med Gustaf Florenius, mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Karlskoga, samla tips för dig som funderar på att sälja din bostad.

Gustaf Florenius och hans kollegor på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Karlskoga.

Det far runt många tankar i huvudet inför en bostadsförsäljning, vilket inte alls är konstigt. Ett viktigt första steg är att ta reda på vad din bostad är värd, enklast är att ta kontakt med en mäklare som kan värdera bostaden utifrån rådande förutsättningar.

Går du i säljtankar? Kontakta Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Karlskoga .

Gustaf Florenius och hans kollegor på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Karlskoga har full koll på bostadsmarknaden i Karlskoga och Degerfors och kan hjälpa dig. Gustafs första tips är att du ska vara förberedd inför affären.

– Var ute i god tid med din försäljning, förbered med att ta sommarbilder om den möjligheten finns och se till att ha gjort allt klart innan du köper ett nytt boende. Den som är väl förberedd får en bättre affär och ett högre slutpris, säger Gustaf.

Han pekar också på vikten av att välja rätt mäklare. Med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Karlskoga får du mäklare som är engagerade och kunniga.

– Vårt samarbete med bank och försäkring gör att vi kan samla allt under samma tak och ge er en helhetslösning som ingen annan mäklare kan, säger han Gustaf.

Styla om det behövs

När du hittat en mäklare är det dags att förbereda bostaden för en försäljning. Mäklare hjälper dig med att göra en beskrivning av huset, också kallat en objektbeskrivning. I den lyfts det fram saker som hur stor bostaden är och driftskostnader.

Inför visningen kan det vara en bra idé att styla bostaden. Gustaf Florenius och hans kollegor kan hjälpa dig att komma i kontakt med en stylist som gör att bostaden ser ut som sitt allra bästa när det är dags för visning.

Går du i säljtankar? Kontakta Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Karlskoga .

Gustaf Florenius.

Tänk på detta innan försäljningen

  • Värdera din bostad med hjälp av en kunnig mäklare.
  • Bestäm dig för ett pris du är nöjd med.
  • Gör research så du vet hur den lokala bostadsmarknaden mår och vad du kan förvänta dig.
  • Tänk på att mindre renoveringar, exempelvis att måla om, kan förbättra upplevelsen av bostaden vid en visning.
  • Ta hjälp av en stylist vid behov. Styling är något som du kan få hjälp med via Gustaf Florenius och hans kollegor på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.