Småstadsidyllen fortsätter locka nya människor

Bostadsmarknaden fortsätter gå starkt ute i landet, även nu när pandemin i Sverige börjar lätta. Det kan kännas läskigt att köpa eller sälja en bostad med allt som händer i världen. Därför är behovet av lokal kunskap och expertis stor.

– Vi har sett en stark inledning på året i Kinna, och vi tror på en fortsatt god marknad i kommunen, säger Peter Rosenqvist, mäklare och franchisetagare på Fastighetsbyrån i Kinna.

Teamet på Fastighetsbyrån i Kinna.

Trots att det har varit coronapandemi de senaste två åren har den svenska bostadsmarknaden gått starkt. Ett bra exempel på det är i Marks kommun där priset på bostadsrätter gått upp med hela 17,5 procent bara under de senaste 3 månaderna, enligt Svensk Mäklarstatisk. 

Funderar du på att sälja din bostad? Kontakta Fastighetsbyrån i Kinna.

– Bostadsmarknaden i Mark mår fortsättningsvis mycket bra. Intresset för kommunen blir bara större och större. Fler flyttar in och upptäcker att det fungerar bra att bo i Mark även om man pendlar till arbetet, säger Peter Rosenqvist, mäklare och franchisetagare på Fastighetsbyrån Kinna.

I takt med att många bostäder säljs fort och dyrt har intresset för nyproduktion och husbygge ökat, menar han. 

– Vi märker att intresset för att bygga nytt har ökat. Det är många som letar efter en bra tomt att bygga på. Detta hänger säkert ihop med att prisnivån på befintliga hus har ökat de senaste åren. 

Hitta ditt nya hem – kontakta Fastighetsbyrån i Kinna.

Går du i tankarna att sälja din bostad är det bra att ta kontakt med en mäklare i god tid. På så sätt kan du optimera dina chanser till en lyckad bostadsförsäljning, menar Peter. 

Peter Rosenqvist, mäklare och franchisetagare på Fastighetsbyrån i Kinna.

– Har du en tanke på att ändra din boendesituation så är det smart att göra hela processen direkt och med det menar jag besiktning, energideklaration och fotografering när det är fint väder. Gör man detta så kan vi börja leta kunder i ett tidigt skede och chansen till ett högre slutpris blir större.

Lokal kunskap om bostadsmarknaden

Peter och hans kollegor på Fastighetsbyrån i Kinna har lokal kunskap, mångårig erfarenhet och stenkoll på bostadsmarknaden i Marks kommun. Det är detaljer som är avgörande vid både försäljning och bostadsköp. Efter pandemin tror han på en fortsatt blomstrande marknad i kommunen.

Vill du komma i kontakt med Fastighetsbyrån Kinna – klicka här.

Centrala Kinna.

– Jag tror att bostadsmarknaden kommer att vara bra även under året. Vi har ett bra läge och en prisbild som är attraktiv om man jämför med våra grannkommuner, säger han avslutningsvis.

Fakta: Detta är Fastighetsbyrån i Kinna

Fastighetsbyrån har funnits i Mark och Svenljunga kommun sedan 1981 och vi har stor erfarenhet av den lokala marknaden. De förmedlar villor, bostadsrätter, fritidshus, gårdar, tomter, hyresfastigheter, jord- och skogsbruk.