Mäklarens tips till dig som går i sälj- eller köptankar

Går du i sälj- eller köptankar? Tillsammans med Simon Strand, mäklare och franchisetagare på Notar Farsta/Sköndal som är ledande i området, har vi samlat ihop tips som kan vara bra att ha med sig på vägen. 

Foto: Notar Farsta/Sköndal

Notar Farsta/Sköndal är marknadsledande i sitt område enligt statistik från Hemnet – detta bland annat tack vare sitt driv och kundfokus, menar Simon Strand. Han och hans mäklarkollegor har märkt att de säljer fler bostäder än någonsin till kunder i sitt spekulantregister. 

Vill du komma i kontakt med en mäklare? Klicka här.

– Vi är ett gäng drivna mäklare som håller en bra service genom hela processen. När marknaden blir tuffare märker vi att många vill ha en trygg mäklare med bra historik och då brukar vi vara den första firman folk tänker på i vårt område, säger Simon. 

Han fortsätter: 

– Vi är dessutom väldigt generösa med vår marknadsföring. Bland annat erbjuder vi alltid en film av bostaden, annonsering i tidningar och marknadsföring på sociala medier. Här är det ingen annan firma som är i närheten av oss. 

Områdets starkaste varumärke

Som bostadssäljare är det mycket att hålla reda på. Valet av mäklarfirma och mäklare är central för att få en så smidig säljprocess som möjligt. När du anställer Notar Farsta/Sköndal kan du förvänta dig en god lokalkännedom, en bra marknadsföring och drivna mäklare. 

Klicka här om du vill du få din bostad värderad.

– Vi har en hög kompetens och dessutom områdets starkaste varumärke i ryggen, berättar han. 

Att ha en realistisk uppfattning om marknaden är också viktigt, menar Simon. 

– Jämför inte med vad din granne fick för sin bostad för några månader sedan, utan se till var marknaden står idag, säger han. 

Viktigt att gå på visningar   

Går man i köptankar finns det även där viktiga faktorer att tänka på – som att skapa sig en uppfattning om bostäderna i det området man vill köpa i. 

Klicka här om du vill sälja din bostad.

– Den bästa hemläxan man kan ta med sig är att gå på många visningar i området. Då får man en bra förståelse för marknaden och priserna i just det området. Med många visningar i bagaget vet man också när det är rätt läge att slå till, säger Simon avslutningsvis. 

Mäklarens tips till dig som ska sälja

  • Välj en mäklarfirma med god lokalkännedom. Känner mäklaren till området väl kan spekulanter få svar på viktiga frågor och på så sätt få ett bättre intryck. 
  • Hitta en mäklare med yrkeserfarenhet. 
  • Välj en bra dag för fotografering – fundera över när ljuset är som bäst i din bostad för att få så bra bilder som möjligt. 
  • Förbered lägenheten för visning. Plocka undan onödiga och personliga föremål för att undvika att spekulanter får ett rörigt första intryck. 
  • Gör research så du har koll på hur marknaden ser ut idag och ha sedan realistiska förväntningar på din försäljning.