Fem smarta tips för dig som letar bostad

Att leta en ny bostad kan ibland kännas som ett heltidsjobb. Men det behöver inte vara så tidskrävande som det låter. Vi har samlat fem smarta tips som kan hjälpa dig i ditt bostadsletande på Hemnet.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

1. Skapa ett konto

Med Hemnets bevakningar får du tid över till annat, och kan samtidigt hålla koll på när nya bostäder publiceras. Fyll i vilket område du letar i och vad för typ av bostad – sen får du ett mejl så snart det kommer in en bostad som matchar din sökning. På så sätt blir du först med att få reda på när en bostad i ditt valda område är till salu eller när en budgivning påbörjas. Skapa ett konto och upptäck mer.

2. Gör ditt bostadssök personligt

Söker du en lägenhet med balkong? Eller kanske en nyproducerad bostad? När du letar efter ditt nästa hem kan det finnas en hel del krav som ska uppfyllas. På Hemnet kan du spara dina sökningar i listor och anpassa efter dina önskemål, inom allt från område, storlek och antal rum till byggår, kvadratmeterpris och avgift.

3. Kolla in kommande bostäder

På Hemnet hittar du förstås alltid ett stort utbud av bostäder som är till salu. Men det har blivit allt vanligare med bostäder på Hemnet som snart är till salu. Oftast vill den som säljer bostaden se hur stort intresset är eller bara hitta rätt köpare. Bland dessa bostäder kan du göra en smidig affär, och ibland slippa en budgivning om du hittar objektet före alla andra. Gå till kommande på Hemnet för att se bostäder som snart är till salu. 

4. Se slutpriser i området

När du letar efter en ny bostad kan det vara bra att ha koll på vad bostäder i det området säljs för. Utgångspriset och det faktiska slutpriset för en bostad kan skilja sig, eftersom budgivningarna i vissa områden kan bli upp till 15-20 procent över utgångspriset. Därför är det bra att jämföra slutpriser från tidigare försäljningar inför en budgivning – på så sätt kan du se att du betalar ett så marknadsmässigt pris som möjligt för din bostad.Du hittar alltid aktuella slutpriser i Hemnets slutprislista.

5. Kontakta fastighetsmäklare

Ett annat effektivt sätt är att kontakta en fastighetsmäklare i området direkt och berätta vad du letar efter. En mäklare har dagligen kontakt med både köpare och säljare, och har bäst koll på marknaden där du letar bostad. På Hemnet kan du även se vad mäklare i olika områden har till salu och slutpriser för tidigare sålda bostäder. Gå till Hemnets mäklarsök för att hitta mäklare i ditt område!