De flesta bostadssäljare är nöjda – trots oro på marknaden

Trots prisnedgångar på bostadsmarknaden och generell ekonomiska oro, är de allra flesta av de som sålt en bostad de senaste månaderna nöjda med sin försäljning. Den absoluta majoriteten har också gjort en vinst på sin bostadsförsäljning. Det visar resultatet från en undersökning som gjordes på Hemnet under november.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Av de tillfrågade besökarna som sålt en bostad sedan i maj månad i år, var det knappt två tredjedelar som uppgav att de hade gjort en vinst på över 10 procent på sin bostadsförsäljning. Endast 11 procent av de tillfrågade uppgav att de gått med förlust på sin försäljning. 

På frågan om hur nöjda bostadssäljarna var, svarade mer än hälften att de var mycket nöjda med sin försäljning medan 34 procent svarade ganska nöjda. En av tio (11 procent) svarade att de var ganska eller mycket missnöjda med sin försäljning. 

– Det är naturligtvis tufft att sälja en bostad med förlust. Men trots rådande marknadsläge är de som säljer med förlust förhållandevis få, säger Hemnets marknadsanalytiker Erik Holmberg.

Han fortsätter:

– Den absoluta majoriteten av säljarna har både haft en god avkastning och är nöjda trots att de sålt sin bostad under en period som närmast kan beskrivas som köparens marknad.

Undersökningen gick ut till 2 798 besökare på Hemnet.se mellan den 18 och 28 november. Av dessa fick de 333 respondenterna som hade sålt en bostad sedan i maj i år, frågan om de var nöjda med sin försäljning samt om de gjort vinst eller förlust på bostadsförsäljningen.