Mäklarnas tips: ”Tänk såhär när du säljer din bostad”

Renghammar Mäklarkonsult är mäklarbyrån som har så nöjda kunder att de återkommer i generationer. Idag drivs familjeföretaget av systrarna Charlotte och Katarina Renghammar, som tack vare sin långa erfarenhet, är vana vid att hantera svängningar på marknaden. 

Systrarna Katarina och Charlotte Renghammar driver gemensamt mäklarbyrån Renghammar Mäklarkonsult. Fotograf: Minna Louma.

Renghammar håller till i Halmstad och ända sedan starten, 1976, har de erbjudit ett personligt och stort engagemang till varje enskild kund. En av de sakerna som gör att mäklarfirman sticker ut är att de jobbar under eget varumärke, berättar Katarina Renghammar. 

Här kan du boka en kostnadsfri värdering!

– Vi är ett genuint familjeföretag i andra generationen. Vi jobbar dessutom under eget varumärke och namn utan någon kedjeanslutning. Vi jobbar lokalt på den marknaden som vi själva bor och verkar på, alltid med kundens bästa för våra ögon. 

Hon fortsätter: 

– Tillsammans har vi en väldigt lång erfarenhet av branschen och är vana vid att hantera svängningar på marknaden. Det är viktigt med tanke på hur bostadsmarknaden ser ut just nu.

Charlotte Renghammar: ”Min drivkraft som mäklare är att både köpare och säljare ska känna sig trygga genom hela bostadsaffären”. Fotograf: Minna Louma.

”Du ska känna dig som en viktig kund” 

Hos Renghammar är kunden alltid i fokus. Tack vare sin långa erfarenhet och gedigna kunskap kan de alltid garantera ett professionellt bemötande och ge svar på allt som rör din bostadsaffär. 

Vill du läsa mer om Renghammar? Klicka här!

– Från oss kan du förvänta dig ett extra personligt engagemang från det första mötet till avslutad affär. Du ska känna dig som en stor och viktig kund där vi alltid ser till ditt bästa – i varje detalj, säger Charlotte Renghammar. 

Vad är era bästa tips för den som går i säljtankar? 

– Som säljare måste du ha längre uthållighet. Det är även viktigt att hålla en tät dialog med din mäklare genom hela försäljningsprocessen. Kontakta oss därför gärna i så god tid som möjligt.

Hon fortsätter: 

– Det är absolut så att det önskade resultatet uppnås, men varje enskild affär tar längre tid och då måste man, både som mäklare och säljare, ha en större uthållighet och lägga upp en bra strategi tillsammans. 

Katarina Renghammar: ”Vi hittar rätt köpare och får rätt betalt för din bostad i en helt kvalitetssäkrad bostadsaffär”. Fotograf: Minna Louma.

Finns fördelar med en lugnare marknad 

På en marknad där tempot är lugnare än det varit under flera år, finns det tid och utrymme för köpare att vara mer eftertänksamma. Detta är någonting som bidrar till att du, både som köpare och säljare, tar mer eftertänksamma beslut, menar Katarina. 

Klicka här för att se vad andra kunder tycker om Renghammar!

– Nu när tempot är lugnare kan du passa på att gå på fler visningar och på så sätt skaffa dig en god kunskap om både bostadstyp och område innan du bestämmer dig. Vi tror även att du, både som köpare och säljare, tar mer eftertänksamma beslut på den lugnare marknaden – vilket gör att slutresultatet kan bli desto bättre. En bostadsaffär är en stor affär i livet och det är då viktigt med nöjda parter på båda sidor av bordet, säger Katarina avslutningsvis.