Så ökar du värdet på din bostad

Vill du öka värdet på din bostad? Då har du kommit rätt. Tillsammans med Fastighetsbyrån Bromma har vi tagit fram tips på hur du ska tänka när du vill renovera för att öka värdet på din bostad. 

En neutral färgskala kan locka fler spekulanter. Foto: Fastighetsbyrån Bromma.

Att renovera för att öka värdet på bostaden har blivit allt mer populärt under de senaste åren. Men hur ska du tänka om du vill uppdatera ditt hem utifrån dina behov, och samtidigt höja bostadens värde?

Klicka här för att komma i kontakt med en mäklare.

”Undvik sådant som sticker ut”

– Många spekulanter är väldigt kräsna och säkra på vilken stil de har, därför är det bra att undvika sådant som sticker ut för mycket, säger Pär Gunnarsson, franchisetagare och mäklare på Fastighetsbyrån Bromma.

Fastighetsbyrån är Sveriges ledande mäklarfirma med cirka 1 700 medarbetare runt om i landet. De erbjuder en värdering både innan och efter renoveringen, och kommer gärna med kloka råd under resans gång.

Anpassa kulörer och material efter bostadens stil och karaktär. Foto: Fastighetsbyrån Bromma.

– Ju mer neutralt, desto fler kommer gilla resultatet. Många spekulanter vill köpa bostäder i gott skick och är villiga att betala mer om de kan flytta in utan att behöva göra om särskilt mycket själva. Det i sin tur leder till ett ökat värde på bostaden, säger Pär.

Vill du ha en kostnadsfri värdering? Klicka här.

Fler sovrum ökar värdet

Även planlösningen spelar en viktig roll för många spekulanter. Det viktigaste här är att planlösningen känns effektiv och att alla utrymmen nyttjas på bästa möjliga sätt.

– Kan du få till fler sovrum, bra förvaring samt rymliga kök och matplatser är det generellt sådant som ökar värdet, säger Pär.

Många köpare vill slippa renovera sin nya bostad. Foto: Fastighetsbyrån Bromma.

När det kommer till kulör- och materialval är det bra att hålla det så neutralt som möjligt. Vill man experimentera med mönster och färger ska man hellre göra det på interiördetaljer, såsom prydnadskuddar, plädar och krukor.

Få kontakt med en mäklare från Fastighetsbyrån Bromma här.

– Generellt sett är det viktigt att välja neutrala material och kulörer på sådant som är svårt och dyrt att byta ut, som till exempel badrum och kök, säger Pär.

Ha målgruppen i åtanke

Val av kulör, färg och tapeter är någonting många upplever som svårt. Därför har Fastighetsbyrån Bromma ett samarbete med Måleributiken i Alvik där du kan få hjälp av experter. Johan Nylén, butiksledare på Måleributiken, betonar vikten i att se till bostadens förutsättningar innan du sätter igång.

I de rum du vistas ofta i är lugna kulörer att föredra. Foto: Måleributiken i Alvik.

– För en långsiktig planering är det bra att tänka på bostadens förutsättningar, stil och karaktär. Genom att börja med stilinspiration blir valen av kulörer lättare. I de rum man vistas i oftare är lugna kulörer att föredra, i en hall däremot kan man ta i lite extra genom att exempelvis välja en mönstrad tapet, säger Johan.

Han fortsätter:

– Ska du sälja bostaden är ett tips att ha målgruppen i åtanke. Det behöver inte alltid vara helvitt, en mer ombonad känsla skapas enkelt med svaga väggkulörer i ett sovrum exempelvis.