“Med rätt strategi kan du sälja till ett bra pris”

Hög inflation och stigande elpriser har drabbat den svenska bostadsmarknaden. Trots det ser Fastighetsbyrån Kinna lovande på framtiden.

–  Med tålamod och rätt strategi kan du sälja din bostad till ett bra pris, säger Jonas Andin, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån Kinna.

Jonas Andin är en av mäklarna på Fastighetsbyrån i Kinna. Foto: Fastighetsbyrån Kinna.

2022 var ett år där mycket förändrades snabbt. Hög inflation, räntehöjningar och energikris som följd av kriget i Ukraina är faktorer som drabbat den svenska bostadsmarknaden. I Marks kommun har dock de boende kommit lindrigt undan, menar Jonas Andin.

Klicka här för att få en kostnadsfri värdering.

– Självklart har vi tvingats bemöta svårigheterna som uppstått i marknadsläget, men vi har även tagit lärdom av hur vi måste arbeta på en tuffare marknad. I dessa tider ser vi dock en stor fördel med att sälja hus i vår kommun, där du bor utanför men med närheten till storstad, säger Jonas.

Förbered försäljningen i god tid 

Trots fortsatt lågkonjunktur ser Fastighetsbyrån Kinna ljust på 2023. De kommer fortsätta sälja fastigheter även om försäljningsprocessen tar längre tid. Med tålamod och rätt strategi kommer du kunna sälja till fortsatt bra priser, berättar Jonas. 

– Fastighetsbyrån erbjuder tjänsten På gång vilket är perfekt för dig som går i säljtankar, men som inte kommit så långt i köpprocessen än. Du binder inte upp dig och behöver därför inte oroa dig om någonting dyker upp som leder till att du inte längre vill sälja, säger Jonas. 

Kinna centrum. Foto: Fastighetsbyrån Kinna.

Tanken med På gång är att förbereda allt praktiskt inför en eventuell försäljning i lugn och ro, vilket gör att bostaden snabbt kan komma ut på marknaden när säljaren vill. Tiden mellan köpet av ny bostad och försäljningen av den nuvarande bostaden kan på så sätt minimeras. 

Vill du läsa mer om På gång? Klicka här.

En annan fördel med På gång är att du som säljare gör dig mer attraktiv för andra säljare. Många banker har idag krav på förbehåll, vilket innebär att du behöver ha fått din gamla bostad såld till ett visst pris inom en viss tid när du köper ny bostad. Om kravet inte uppnås går köpet tillbaka. Genom att ligga På gång kan du bli mer attraktiv och hinna få spekulanter tills när du väl är redo att sälja. 

– När vi, i samråd med säljaren, väljer att annonsera bostaden som På gång på vår hemsida matchas bostaden mot vårt spekulantregister. Då kan vi på ett effektivt sätt hitta intressenter för bostaden och skapa de bästa förutsättningarna för försäljningen när det väl är dags, säger han. 

Viktigt med lokal kunskap  

Jonas och hans kollegor på Fastighetsbyrån Kinna har en god lokal kunskap, lång erfarenhet och bra koll på bostadsmarknaden i kommunen. Det är avgörande detaljer som är värdefulla hos en mäklare – både vid bostadsköp och försäljning. 

Här bor du med närhet till Göteborg, Varberg och Borås. Foto: Fastighetsbyrån Kinna.

– Vi har ett bra geografiskt läge med fantastisk natur, många sjöar, bra skolor och goda kommunikationer. Den enkla kommunikationen gör att det är ett attraktivt alternativ att bo här även om du inte arbetar i Marks kommun. 

Läs mer om hur du kan få rådgivning kring din bostad här.

Han fortsätter: 

– Vår stora fördel är att Marks kommun ligger så bra i förhållande till Göteborg, Varberg och Borås vilket innebär att priserna alltid kommer locka kunder utifrån. Faktum kvarstår – bostadspriserna är lägre här än i storstäderna och det drar vi stor fördel av, säger han avslutningsvis.