Välj rätt mäklare när du ska sälja eller köpa

Ska du köpa eller sälja bostad på Södermalm eller i Gamla Stan? HusmanHagberg sätter alltid kunden i första hand – och har stenkoll på vilket lokalt bageri som har godast bröd eller var ditt barn ska gå i förskola. 

HusmanHagberg består av kunniga och erfarna mäklare med goda referenser som aldrig nöjer sig med någonting halvdant. HusmanHagberg jobbar enligt uttrycket ”vi börjar där andra nöjer sig” och lämnar ingenting åt slumpen. De anser att en lyckad bostadsaffär är när båda parter är nöjda med hela köp- och säljprocessen. 

– Som kund kan du alltid förvänta dig ett personligt bemötande där vi är lyhörda och flexibla utifrån varje kunds behov. Det känns extra kul att vårt engagemang och kundfokus speglas så bra i våra fina omdömen. Det spelar ingen roll hur duktiga vi säger att vi själva är om ingen annan tycker det, men våra referenser visar tydligt att våra kunder håller med, säger Josefine Schöön, fastighetsmäklare och franchisetagare på HusmanHagberg Södermalm/Gamla Stan. 

Klicka här för att läsa kundernas omdömen!

Viktigt med god lokalkännedom 

En bostadsaffär är oftast den största affären du gör i livet. Då är det skönt att vara i trygga händer hos en mäklare med god och lång erfarenhet. På HusmanHagberg Södermalm/Gamla Stan är de flesta av mäklarna bosatta, eller tidigare bosatta, i det området där de arbetar.

Mäklarna har en god kunskap om den lokala marknaden vilket ger dig som köpare och säljare en tryggare upplevelse. Samtidigt har mäklarna koll på små guldkorn som var de bästa söderpärlorna finns, var du köper det godaste brödet, hur du lättast tar dig till jobbet och vilken skola som är bäst. 

– På kontoret arbetar vi mäklare verkligen som ett starkt team och hjälper varandra snarare än att jobba mot varandra. Det är viktigt för oss att kunden alltid ska få en så smidig och bra process som möjligt, oavsett tidigare erfarenhet av bostadsaffären, säger Josefine. 

“Du ska köpa ett hem, inte bara en investering” 

När du ska köpa bostad är det viktigt att vara väl förberedd. Det blir du genom att ha lånelöftet klart och att du noga tänkt igen vad det är du söker i din nya bostad, förklarar Josefine. 

Här kan du läsa mer om HusmanHagberg Södermalm/Gamla Stan.

– Om du hittar någonting du gillar – slå till! Det går aldrig att synka helt med hur marknaden ser ut. Ha även med dig att du säljer och köper på samma marknad. Säljer du din nuvarande bostad till ett lägre pris än vad grannen fick för några månader sedan får du troligen en liknande rabatt på din nya bostad. Ta även med dig att det är ett hem du ska trivas i som du ska köpa, inte bara en investering, säger hon. 

Samma sak gäller när du går i säljtankar, då är det desto viktigare att ha god framförhållning, berättar Josefine. 

– Vill du sälja bör du förbereda dig långt innan och inte vänta tills det är skarpt läge. Kontakta mäklare för värdering och fotografering så vi kan förbereda din annons så snart som möjligt. Allt för många väntar tills i sista minuten med förberedelserna och då blir processen ofta onödigt stressig för dig som säljare. Är du ute i god tid ökar även chansen att få så bra betalt som möjligt, säger Josefine avslutningsvis.

Här kan du boka in ett möte med en mäklare!