Mäklaren: “Med rätt strategi kan du sälja till bra pris”

Hög inflation och fortsatt höga elpriser har drabbat den svenska bostadsmarknaden. Trots det ser Fastighetsbyrån i Östra Skaraborg lovande på framtiden.

– Med tålamod och rätt strategi kan du sälja din bostad till ett bra pris, säger Julia Evegård, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Skövde.

2022 var ett år där mycket förändrades snabbt. Hög inflation, räntehöjningar och energikris som följd av kriget i Ukraina är faktorer som drabbat den svenska bostadsmarknaden.

– Självklart har vi tvingats bemöta svårigheterna som uppstått i marknadsläget, men vi har även tagit lärdom av hur vi måste arbeta på en tuffare marknad. Det finns fortfarande i stor efterfrågan på bostäder i kommunerna i östra Skaraborg, säger Julia Evegård.

Klicka här för att få en kostnadsfri värdering.

Förbered försäljningen i god tid 

Trots fortsatt lågkonjunktur ser Fastighetsbyrån ljust på framtiden. Med tålamod och rätt strategi kommer du kunna sälja till fortsatt bra priser, berättar fastighetsmäklaren Linnea Agorelius. 

– Fastighetsbyrån erbjuder tjänsten På gång vilket är perfekt för dig som går i säljtankar, men som inte kommit så långt i köpprocessen än. Du binder inte upp dig och behöver därför inte oroa dig om någonting dyker upp som leder till att du inte längre vill sälja, säger Linnea Agorelius. 

Tanken med På gång är att förbereda allt praktiskt inför en eventuell försäljning i lugn och ro, vilket gör att bostaden snabbt kan komma ut på marknaden när säljaren vill. Tiden mellan köpet av ny bostad och försäljningen av den nuvarande bostaden kan på så sätt minimeras. 

Vill du läsa mer om På gång? Klicka här.

En annan fördel med På gång är att du som säljare gör dig mer attraktiv för andra säljare. Många banker har idag krav på förbehåll, vilket innebär att du behöver ha fått din gamla bostad såld till ett visst pris inom en viss tid när du köper ny bostad. Genom att ha din bostad På gång kan du bli mer attraktiv och hinna få spekulanter tills när du väl är redo att sälja. 

– När vi, i samråd med säljaren, väljer att annonsera bostaden som På gång på vår hemsida matchas bostaden mot vårt spekulantregister. Då kan vi på ett effektivt sätt hitta intressenter för bostaden och skapa de bästa förutsättningarna för försäljningen när det väl är dags, säger Linnea Agorelius. 

Viktigt med lokal kunskap

Julia, Linnea och deras kollegor på Fastighetsbyrån i Skövde har god lokal kunskap, lång erfarenhet och bra koll på bostadsmarknaden i kommunen. Det är avgörande detaljer som är värdefulla för både bostadsköpare och säljare. 

– Vi är en ambitiös bostadsmäklare som jobbar hårt för att göra bra bostadsaffärer här i Skövde och som en del av Sveriges största mäklarkedja har vi ett stort spekulantregister och smarta digitala tjänster som når ut till flest potentiella köpare, säger Linnea Agorelius avslutningsvis. 

Läs mer om hur du kan få rådgivning kring din bostad här.