Så bör du tänka när du säljer din bostad

Går du i säljtankar? Då är det viktigt att planera din försäljning i god tid. På Fastighetsbyrån Kinna är mäklarna experter på vad du behöver göra för att få till en så bra försäljning som möjligt. 

Foto: Fastighetsbyrån Kinna.

Det har inte undgått någon att räntorna och elpriserna varit höga och att marknaden varit orolig under den senaste tiden. Oroligheterna från 2022 hänger till viss del kvar, men Fastighetsbyrån Kinna ser en stabilisering. Allt fler intressenter dyker upp på visningarna vilket tyder på att marknaden håller på att stabilisera sig. 

Klicka här för att komma i kontakt med en mäklare.

– Efter ett par år med stor efterfrågan har vi under det senaste året sett en lugnare marknad. För oss och säljarna innebär det lite längre försäljningstider jämfört med hur det sett ut de föregående åren, säger Karin Nydén, mäklare på Fastighetsbyrån Kinna. 

Karin Nydén, mäklare på Fastighetsbyrån Kinna. Foto: Fastighetsbyrån Kinna.

Trots det är Karin och hennes medarbetare på Fastighetsbyrån i Kinna positiva. De vet att med hårt arbete och ett bra försäljningsupplägg så når de bästa möjliga pris. 

Trygg och lyckad bostadsaffär

På Fastighetsbyrån i Kinna har mäklarna lång erfarenhet och bra koll på bostadsmarknaden. De har funnits i Mark och Svenljunga kommun sedan 1981 och har stor erfarenhet av den lokala marknaden. Det gör dem väl rustade för att alltid kunna göra en trygg och lyckad bostadsaffär – för såväl säljare som köpare. 

Läs mer om varför du ska förbereda din försäljning i god tid.

– För att få ut bästa möjliga pris är det viktigt att kontakta oss i god tid så att vi tillsammans med dig kan lägga upp en plan på hur vi förbereder din försäljning på bästa sätt, säger Karin.

Därför ska du besiktiga först

Tack vare Fastighetsbyråns breda kontaktnät och mångåriga erfarenhet lotsar de dig med trygg hand genom hela bostadsaffären. Ska du exempelvis sälja ett hus menar de att det är en god idé att besiktiga huset innan du lägger ut det till försäljning. Det skapar en trygghet både för köparen och för dig som säljare. 

Foto: Fastighetsbyrån Kinna.

– När du har din bostad besiktigad så får du en trygg köpare med känslan av att du har alla kort på bordet kring husets skick. Med en trygg köpare får du som säljare dessutom ett bättre pris på din bostad, säger Karin. 

Därför är det viktigt med besiktning.

Därtill får du som säljare en dolda felförsäkring som ger er en trygghet om köparen i framtiden skulle hitta ett dolt fel i huset. Är det ett dolt fel slipper du som säljare betala kostnaden, och försäkringsbolaget går i stället in och ersätter köparen.