Därför ska du välja en lokal mäklare

Att välja en lokal mäklare med god kännedom om just ditt område kan öka dina chanser till en bra bostadsaffär. Mäklarna på Fastighetsbyrån Gotland har flest kundomdömen av alla mäklare på hela Gotland – och här delar de med sig av sina bästa tips. 

Trots det ovissa läget på bostadsmarknaden görs fortfarande bostadsaffärer och mäklaren Harun Mustafa på Fastighetsbyrån Gotland ser goda möjligheter att göra en bra bostadsaffär i höst. 

– Många av oss mäklare har lång erfarenhet och har gått igenom vikande marknader tidigare. Tillsammans med vår goda lokalkunskap, tålamod och rätt strategi kan du sälja din bostad till ett bra pris, säger Harun. För många som köper och säljer på samma marknad har den senaste årets utveckling snarare varit positiv, fortsätter Harun.

Vill du veta mer? Boka tid direkt i mäklarens kalender här.

Viktigt med lokal kännedom och erfarenhet

Mäklarna på Fastighetsbyrån Gotland har lång erfarenhet och bra koll på bostadsmarknaden över hela Gotland. Det är avgörande detaljer som är värdefulla för både bostadsköpare och säljare. 

– Vi har flera kontor på Gotland och alla våra mäklare sitter på specialkunskap om just sina områden. Att vi dessutom är en del av Sveriges största mäklarkedja innebär att vi har ett stort spekulantregister för att nå ut till så många potentiella köpare som möjligt, säger Thomas Sandelius.

Med kontor i både Visby och Hemse och en kontinuerlig närvaro även i Roma är Fastighetsbyrån en mäklarkedja för hela Gotland.

Mäklarens råd inför bostadsaffären

Men vad mer ska man tänka på inför bostadsaffären? Här är mäklarens tips till dig som vill köpa eller sälja en bostad i höst. 

För säljare: 

1. Förbered din försäljning i god tid och hitta en mäklare som kan hjälpa dig genom hela processen. Alla mäklare på Fastighetsbyrån är registrerade och har över tusen omdömen från tidigare köpare och säljare. Utvärdera flera mäklare och välj någon som säljer mycket i just ditt område. Med Fastighetsbyråns tjänst På-gång hjälper de dig att förbereda bostaden och kolla av intresset.

Förbered nu, sälj när det passar dig. Läs mer om På gång här.

2. Ha en helt färsk värdering, kolla statistik och håll koll på vad liknande bostäder i området säljs för. Det ger dig rätt förväntningar inför din försäljning.

3. Se till att din bostad är i gott skick, det är ännu viktigare när utbudet är stort. Städa, rensa och ta hjälp av homestyling-experter om det behövs. Belysningen är viktig på visningen, speciellt nu under mörka höst- och vinterdagar. 

Hör av dig till oss om du funderar på att köpa eller sälja.

För köpare:

1. Gå på många visningar och håll koll på slutpriserna i området du är intresserad av. Det hjälper dig att både definiera vad du vill ha och att få koll på prisnivåerna. Varför inte testa en digital live-visning? Då får du uppleva bostaden direkt via telefonen.

2. Du kan köpa först om du har låg belåning och stora marginaler. Försök då få tillträde till den nya bostaden långt fram i tiden – och förbered så att du kan lägga ut din befintliga bostad till försäljning direkt efter ditt köp.

3. Gör, som alltid, en noggrann undersökning av bostaden. Var observant på driftkostnader. I vissa fall anges bara historiska siffror, som kan baseras på fasta elavtal. Fråga efter förbrukningen så att du själv kan räkna ut aktuella kostnader. 

– Nu är det extra viktigt att titta noggrant på bostadsrättsföreningens ekonomi. Många påverkas av stigande räntor och elpriser vilket kan leda till avgiftshöjningar, säger Harun Mustafa avslutningsvis.

Hör av dig till oss om du funderar på att köpa eller sälja.