Här är de mest sökta områdena på Hemnet

Under det första kvartalet av 2024 gjordes det drygt 77 miljoner bostadssökningar på Hemnet. Nu visar ny statistik från Hemnet att det är två specifika områden som särskilt dominerar sökningarna.

Få nyheter om bostadsmarknaden i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Vasastan i Stockholm och landets skidorter söktes det mest på under första kvartalet 2024.

Ett område på Hemnet definieras som en geografisk plats, exklusive län och kommuner. Generellt sett är det områden i Stockholm som lockar flest sökningar, och i toppen av listan hittar vi Vasastan i centrala Stockholm. Under det första kvartalet sökte Hemnet-besökarna nästan 900 000 gånger på just Vasastan. Området är även känt för att ha landets högsta kvadratmeterpriser på lägenheter.

Bra indikator på efterfrågan i ett område

I övrigt präglas månadens länslista till stor del av skidorterna. Sälenfjällen var exempelvis Dalarnas mest sökta område, och i Gävleborg var det mest eftersökta området Järvsö.

– Sökningar brukar vara en bra indikator på efterfrågan i ett område. Att Vasastan i Stockholm är det område som sökts mest är därför inte förvånande. För övrigt ser vi att det varit en hel del fokus på skidorter med bland annat Sälenfjällen, Vemdalen och Branäs i söktoppen för respektive län, säger Erik Holmberg, Hemnets marknadsanalytiker.

I framtagandet av länslistorna har respektive läns residensstad exkluderas i de fall det var det mest eftersökta området.