Då vänder bostadsmarknaden 

När kommer den riktiga vändningen på bostadsmarknaden? Är det ett bra läge att agera just nu – eller ska man vänta in bättre tider? Det, och mycket mer, får vi svar på i det senaste avsnittet av podden Vägen hem. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Staffan Tell, pr-chef på Hemnet, Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet och Erik Wikander, vice vd och landschef i Sverige och Spanien för Svensk Fastighetsförmedling.

I avsnitt 25 av Vägen hem träffar vi Erik Wikander som är vice vd och landschef i Sverige och Spanien för Svensk Fastighetsförmedling. Erik Wikander, som är en av bostadsbranschens tyngsta företrädare, ger sin bild av marknadsläget och vad vi kan förvänta oss av framtiden.

I avsnittet möter vi också Jennie Sandén som är privatekonom på Danske Bank, som är samarbetspartner till podden. Hon ger sitt perspektiv på hur man ska agera på en marknad där temperaturen stiger.

Under 2023 var bostadsmarknaden relativt sval med avvaktande köpare och säljare. Hittills under 2024 syns dock tydliga tecken på att marknaden håller på att tina upp med fler bostadsaffärer och högre försäljningspriser. Men hur blir resten av året? Och hur ska man tänka som köpare och säljare just nu? 

I avsnittet får vi höra mer om:

  • En temperaturmätning för bostadsmarknaden under april 
  • Tidpunkten när den riktiga vändningen kommer på bostadsmarknaden
  • Varför det rekordhöga utbudet ska tas med en nypa salt
  • Varför 2019 var det senaste “normala” året på bostadsmarknaden
  • Den asymmetriska relationen mellan den ökade befolkningen och antalet bostadsaffärer
  • Det moment-22 som uppstått på dagens marknad

Podden programleds av Staffan Tell, pr-chef och Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet.Vägen hem – en podcast om bostadsmarknaden från Hemnet.

Här kan du lyssna på avsnittet:

Spotify

Apple Podcasts