Vilken dörr passar ditt liv?

Dörren är det första du möter hemma hos en person. Den bär en förväntan och kan berätta något om vem du är. En dörr är färg och design, men även en säkerhet för dig och ditt hem.

Förutom att hitta en design och en färg som passar ditt hem bör du även ta hänsyn till hur utsatt dörren är för väder och vind, om du önskar ett kodlås kopplat till ditt larm eller om du vill ha ljusinsläpp med hjälp av glaspartier.

För att hitta en dörr som passar dig och din bostad är det viktigt att tänka genom köpet. Här har vi samlat nyckelfaktorerna för ett framgångsrikt dörrköp.

Läs mer om Diplomats dörrar här.

För att hitta en dörr som passar dig och din bostad är det viktigt att tänka genom köpet. Foto: Inwido

Ta mått:

Mät upp dörrhålet innan du beställer ny dörr och bestäm vilken hängning, det vill säga på vilken sida du önskar gångjärnen när du står ute och tittar på dörren

Välj stil:

Vilken ytterdörr passar ditt hus? Diplomat har delat in ytterdörrar i fyra stilar: Modern, Klassisk, Lantlig och Nordisk. Ser garageporten gammal och tråkig ut bredvid din nya dörr? Det finns flera varianter i samma familj; välj enkeldörr, pardörr, sidoljus och garageport som matchar.

Välj yta eller färg:

Välj mellan målade dörrar och dörrar i ek, konstteak eller furu. Diplomat har sju stycken standardfärger men du kan även välja vilken NCS eller RAL du vill.

Syna alla glas:

Glas hjälper till att släppa in ljus och visa vem som knackar på. Vill du slippa insyn? Vill du ha ett säkert glas för personskydd? Eller vill du släppa in ljus i hallen?

Säkerhet:

Välj säkerhet direkt när du väljer handtag och lås. Du kan även lägga till extra skydd. Ett säkert hem blir ännu säkrare med hjälp av rätt tillval till dörren.

Underhåll din dörr:

En dörr håller länge om du tar hand om den på rätt sätt. Tänk på att vaxa dörren cirka en gång per år.

Lycka till i ditt dörrval.

Vill du veta mer om hur du ska välja rätt fönster till ditt hus? Läs mer om tjänsten Fönsterkollen här.

Läs mer om Diplomats dörrar här.

Välj säkerhet direkt när du väljer handtag och lås. Du kan även lägga till extra skydd. Foto: Inwido