Pool hemma – hetare än någonsin

Sedan pandemin slog till tillbringar vi mer tid hemma. Det har lett till att fler väljer att investera i hemmet.

– I dag skaffar många pool men inte enbart för att bada utan även för att skapa en härlig plats där familjen kan umgås och trivas tillsammans, säger Magnus Holgersson på Folkpool.

Pooler i svenska trädgårdar har blivit en allt mer vanlig syn och det senaste året har intresset vuxit kraftigt, en utveckling som sannolikt kommer fortsätta. Med tanke på det mer osäkra läget i världen är det många som väljer att investera semesterpengarna i en pool istället, menar Magnus.

Hitta din favoritpool hos Folkpool – läs mer här.

Idag värdesätter många den extra vardagslyxen en pool ger med möjligheten att semestra på hemmaplan. Hemmet blir vår borg och vi prioriterar investeringar i huset och trädgården. Med egen pool hemma så förlänger du sommaren genom att kunna bada i behagligt varmt vatten från den första försommarvärmen i maj tills när hösten står för dörren.

I en undersökning som gjordes av Hemnet förra året var det tydligt att våra preferenser förändrats under 2020. Framförallt har suget efter uteplats och trädgård ökat ännu mer i förhållande till hur det var innan pandemin. Under 2020 ökade sökningar på ordet ”pool” i samband med villasök på Hemnet med hela 20 procent i jämförelse med 2019.

Planera och ta hjälp

Att bygga pool på tomten är ett relativt stort projekt, så det gäller att tänka till och planera innan bygget börjar. Ett bra förstasteg är att samla inspiration, spara bilder och skriva ner dina tankar om din drömpool. Det andra steget i processen är att kontakta en poolleverantör med stor erfarenhet som även kan erbjuda hembesök, säger Magnus. – Med ett hembesök av en erfaren poolsäljare så kan ni tillsammans gå igenom era önskemål på plats och där se tomtens förutsättningar för poolen. Då får ni fram det bästa underlaget för en offert. De flesta väljer en helhetslösning där allt ingår, från schakt till färdig pool men är du händig och har tid så kan du välja att göra delar av byggnationen själv. Välj det som passar dig bäst.

Hitta din drömpool – kolla in Folkpools pooler här.

En pool kan byggas på en vecka men rent praktiskt är det bra att räkna med att hela processen tar ett par månader från första spadtag till färdig pool. Men det är viktigt att inte ha för bråttom, det är resultatet som räknas.

Personlig smak avgör

Det finns olika typer av pooler att välja mellan. Det vanligaste är en linerpool i rektangulär form. Inte bara för att det är snyggt utan även för att linern är stark, lätt att underhålla och finns i olika färger och mönster. Mest populärt just nu är mosaikmönstrad liner. Om tio år kanske du vill välja ny färg på poolen och då behöver du bara byta liner, vilket är relativt enkelt.

Många väljer pooltak som du kan skjuta undan vid bra väder och bada under om det är svalare ute. Taket förlänger badsäsongen upp till två månader per säsong och är bra på att spara värme. För uppvärmning är poolvärmepump oftast det självklara valet, för att de är så effektiva och ger bäst driftsekonomi, förklarar Magnus.

Magnus tips inför poolköpet:

  • Tänk efter vilken typ av pool du vill ha och hur omgivningen ska se ut.
  • Gör en budget för vad poolen får kosta.
  • Kontakta en poolleverantör med stor erfarenhet.

Du kan läsa mer om Folkpools poolpaket här.

Visste du att…

Folkpool har sålt över 20 000 pooler sedan företaget startades 1968. Folkpool har rikstäckande försäljning och service genom auktoriserade återförsäljare, som finns på cirka 30 orter runt om i landet.