Få ett garage som håller länge

Ett garage är mer än ett förråd. I dag är ett garage en del av husets design och förvaringsytan används ofta på ett smart och effektivt sätt.  – Ett välinrett garage är husets lyxigaste yta just för att det kan inrymma allt från en liten snickeriverkstad med plats för alla verktyg, en planteringsbänk eller en målarhörna, säger Garageportexperten Daniel Zachrison.

Garaget är en viktig detalj i hela husets karaktär.

I takt med att garagets betydelse har förändrats har också villaägares syn på garagets utseende förändrats. När sommaren kommer och allt från dunjackor till vinterdäck ska förvaras påminns de flesta om nyttan med garaget.

Hitta rätt garageport hos Garageportexperten – klicka här.

En del av huset

I dag har garaget också blivit en viktig detalj i hela husets karaktär, vilket inte minst syns på vilka garageportar som är populära i Sverige. En trend som vuxit sig stark på senare år är klassiska och gedigna slagportar i trä, något som Daniel Zachrisonpekar på är en hållbar och snygg lösning.

– Vi brukar säga att en garageport har en livslängd på 20 år men det förutsätter att porten blir korrekt installerad från början och att den underhålls. En takskjutport bör servas två gånger per år, inte bara skenor utan det är viktigt att tvätta och behandla portbladen med jämna mellanrum för att lacken ska hålla sig, säger han.

Rätt design för ditt hus – se olika modeller av garageportar här.

Då en garageport under ett vanligt år möter snö, kyliga vindar, regn, hagel och sol är det ofrånkomlig att den slits. En port i ett levande material som trä går att laga lättare ifall en skada uppstår. Om träporten sköts och underhålls kan portens livslängd förlängas rejält. 

– Inga garageportar är underhållslösa och om du vårdar din port med löpande underhåll och service så kan den tänkta livslängder förlängas avsevärt, säger Daniel Zachrison.

En välskött port håller längre.

Hållbart tänk

Ett uppvärmt och välbyggt garage gör att saker som förvaras där håller längre, vilket är bra ur ett hållbarhetsperspektiv. Har du ett kallt och fuktigt garage med bristande tätning där det regnar och snöar in kan det innebära mögelskador både på garaget och de saker du förvarar där.

Det kan också bli problem om du sätter in en ny tät port och inte ser över ventilationen. Det är viktigt att låta en expert se över dina förutsättningar, något Garageportexperten kan hjälpa dig med.

Boka ett hembesök från Garageportexperten – klicka här. 

Tänk på detta när du väljer garageport:

  • En takskjutport håller betydligt längre om den är motordriven. En bra motor är utformad för att öppna porten så skonsamt som möjligt, det gör att skenor, fjädrar, kullager och infästningar får längre livslängd.
  • Välj en takskutport med rejält gods i skenorna, det är ju kanske inte det man tittar på mest när man köper port men sprödare skenor blir enklare skeva och då riskerar både porten att hoppa ur skenan eller bli skev och skada hjullagren.
  • Välj en isolerad port, billigare oisolerade portar saknar stabiliteten som en isolerad port ger och får då också en kortare livslängd.

Hitta rätt garageport hos Garageportexperten – klicka här.