Osäker på färg till dörren? Välj två färger

Ytterdörren säger mycket om ett hus och är för många en viktig del av husets karaktär. Med en tvåfärgad dörr från Swedoor kan du ha en djärv färgglad dörr på utsidan och en mer anonym färg på insidan. 

Att dörren kan vara en designmässig höjdpunkt i ett hus råder det ingen tvekan om. Men alla känner inte till möjligheten ha en tvåfärgad dörr, alltså en dörr som har en färg på utsidan och en annan på insidan.

Det är inte alla som vill ha samma färg på dörren ute som inne. En färgglad dörr kanske passar huset exteriört och tillför karaktär och personlighet till huset. Men det är inte säkert att en röd, gul eller svart dörr passar huset interiört. Minna Bergkvist, marknadschef på Swedoor, förklarar konceptet lite närmare.

– En tvåfärgad dörr är det perfekta valet för dem som vill slippa välja om dörrens färg ska matcha utsidan av huset eller hallen. Man kan få en dörrkulör som passar husets fasad och tak perfekt samtidigt som man kan anpassa färgskalan i hallen helt utefter färgtemat som råder inne, säger hon.

Läs mer om Swedoors tvåfärgade dörrar hos Bygghemma.se – klicka här.

Välj mellan ett stort antal färger

Det är fritt att välja färg, nästan alla NCS S eller RAL-färger går att välja mellan. Mest populärt är det med vita och gråa ytterdörrar, färger som passar bra med röda, gula, gråa och svarta fasader.

– Vi svenskar är fortfarande ganska traditionella i valet av färg på ytterdörr men vi ser allt oftare att nybyggda villaområden med radhus och flerfamiljshus får färgglada dörrar i många olika nyanser, säger Minna Bergkvist.

Ökning av svarta dörrar

Hon berättar att Swedoor sett en enorm ökning av svarta ytterdörren, mycket tack vare att färgen passar till många hustyper. Om du vill ha en svart dörr är det viktigt att tänka på att inte placera den i söderläge, då kan den bli väldigt varm.

Läs mer om Swedoors tvåfärgade dörrar hos Bygghemma.se – klicka här.

Fakta: Detta är Swedoor

Swedoor är en del av JELD-WEN-koncernen som finns i 20 länder och har 20 000 anställda. Swedoor säljer primärt ytterdörrar, innerdörar, skjutdörrar och karmar.