Glöm inte trädgården inför visningen

 

stolar_850px

Trädgården är viktigare än du tror inför försäljning – piffa till den lite extra med enkla medel. Foto: Creative Market

April och maj är månaderna då fler vill köpa fritidshus eller villor inför den kommande sommaren och för många är det drömmen om en egen trädgård som lockar. Men ofta glöms trädgården bort av säljaren inför visningen – här är några enkla tips på hur du fixar till utemiljön.

För de flesta säljare är det självklart att göra en ordentlig rensning och städning inne i huset innan visningen. Vissa anlitar till och med professionell hjälp för att göra en riktig homestyling. Nya möbler, lampor och textilier skapar ett helt nytt intryck av bostaden. Det behöver faktiskt inte vara mer komplicerat att göra det lika fint i trädgården.

– Oftast krävs inga stora förändringar, utan det bästa är att utgå från det som finns. Det handlar mycket om att fräscha till och ta bort skräp som man kanske blivit ”hemmablind” för och inte längre ser. Egentligen är det enkla det bästa, att det inte syns att vi har varit och hjälp till. Min erfarenhet är att huset blir mycket snabbare sålt om trädgården är prydlig, kommenterar Janina Lovisa Kihlberg på företaget Lovisas Trädgårdar.

Och frågar man mäklarna säger de såhär:
– Det är självklart väldigt viktig att se till att tomten är i ett representativt skick inför en försäljning. Det första intrycket är viktigare än många tror, och tomten och husets omgivning är ju det första man som köpare möts av, säger Nina Gillvén, mäklare på Länsförsäkringar i Sollentuna/Österåker/Norrtälje.

spring-lilac_850px

Det första intrycket är viktigt även när det gäller trädgården. Foto: Creative Market

Bästa tipsen för en visningssnygg trädgård

  • Kratta bort gamla löv
  • Klipp gräsmattan
  • Klipp ner och ta bort risiga buskar
  • Sopa rent på altan och gångar
  • Plantera färgglada blommor i krukor

Vill du ha tips på hur du snyggar till din bostad också? Kolla in Sälja Bostad – vår guide till en lyckad försäljning.

Text: Hemnet-redaktionen