Hemnet tipsar om Pokémon GO!

Det har knappast undgått någon att det råder Pokémon GO-yra i Sverige just nu. Spelet går ut på att fånga djur till fots med hjälp av mobilen. Är även du frälst? Är du i ständig rörelse? Rentav beredd att flytta till en annan ort? Vi har samlat lite Pokémon GO-tips till dig som vill bli mästare i spelet!


Så fångar du olika Pokémon-typer

Vatten

Är din favorittyp vatten? Hänger du vid strandkanter och bryggor dagarna i ända? Eftersom det krävs att du fångar 100 (!!!) Magikarps för att få en mäktig Gyarados kan det vara till din fördel att ha en bostad vid just vatten.

Sök på hem nära vatten!

Eld

Om vatten-Pokémon finns vid vatten så borde rimligtvis eld-Pokémon finnas vid eld, men så många levande brasor finns oss veterligen inte i Sverige. Av allt att döma så finns de eldiga djuren lite överallt men vi har hört att den största möjligheten att hitta en Ponyta eller en Magmar finns ute på landsbygden, vid jordbruksområden. Och vilket område i Sverige är mest känt för jordbruk? Skåne så klart!

Sök på villor, fritidshus och gårdar i Skåne!

Gräs

Sverige är ett avlångt land med en riktigt stor mängd skog och mark. Därför är det säkert rätt lätt att stöta på en Bulbasaur i princip varsomhelst, men det är få platser som får en att tänka på grönska så mycket som Värmland. Öka sannolikheten att fånga gräs-Pokémon vid en stuga i de värmländska skogarna! Kanske får du syn på ett troll eller två…

Sök på fritidshus i Värmland!

Elektrisk

Så har vi den lilla gula krabaten Pikachu. Det är väl inte så vansinnigt ofta man har vägarna förbi ett elverk och det är rätt farligt att hänga vid tågspår, där det är störst chans att fånga denna elektriska Pokémon. Däremot har det rapporterats om att universitets- och högskoleområden kryllar av små elektriska krabater som bara väntar på att ge dig en liten elstöt. Lyckliga du som ska plugga i höst!

Sök på lägenheter i Sveriges största studentstäder!


Friluftsliv = Perfekt för äggkläckning!


Ägg, ägg och mera ägg. Visst kan du fånga en Snorlax ifall du skulle hitta en men den kanske gömmer sig inuti ett ägg som kräver en promenad på 10km att kläcka. Varför inte multitaska medan du ändå håller på? Dra på en fjällvandring! Du lär hinna kläcka en hel del ägg medan du vandrar i den jämtländska fjällen. Och när du blir trött kan du softa i din alldeles egna fjällstuga.

Hitta en fjällstuga i Härjedalen!


För dig som inte gillar Pokémon GO

Störs du av det zombie-aktiga beteendet som kännetecknar Pokémon GO-spelare? Ingen fara! Det finns områden där det finns få, eller inga, Pokéstops och Pokégym. Det ryktas om att Gagnef är ett sådant område!

Sök på landställe i Gagnef!