Få till smart förvaring – trots få kvadratmeter

Priset för en kvadratmeter boende i Stockholms innerstad är nästan 100 000 kronor. Det motsvarar en yta av en normal garderob. För att verkligen kunna nyttja varje kvadratmeter till fullo kan vara det vara en bra idé att förflytta sin förvaring utanför hemmet.

Urbaniseringstrenden i Sverige är tydlig. Allt fler väljer att lämna landsbygden för att söka sig till storstadsområden. Det i sin tur innebär att svenskar godtar att bo och leva sina liv på allt mindre kvadratmeter. Enligt siffror från 2017, framtagna av Statistiska Centralbyrån, är den genomsnittliga boytan för bostadsrätter i Stockholm 36 kvadratmeter. Det lämnar inte mycket utrymme över till förvaring.

Närhet och tillgänglighet

För att kunna ha hobbys och ett aktivt liv krävs det utrymme för att förvara saker. Det blir allt vanligare att bostadsrätter byggs utan förråd på grund av platsbrist, vilket gör det svårt att förvara saker som till exempel skidor eller utrustning för olika aktiviteter.

Lösningen för utrymmesbrist kan vara att hyra förvaring utanför hemmet. Historiskt sett har många undvikit att hyra externa förråd för att de varit placerad på bilavstånd utanför staden. Det har inneburit problem då tillgängligheten styrde över behovet.

24Storage har identifierat behovet av nära förråd med bra tillgänglighet. Därför har flera av deras förråd placerats på gångavstånd i storstadsregionernas tillväxtområden. De flesta av deras förråd har också tillträde dygnet runt.

Förvara säsongsbetonat

Tillgängligheten öppnar upp för ett smart användande av förråd. Istället för att magasinera stora möbler går det att förvara säsongsbetonade saker, som höstjackor eller skidutrustning. Vid förvaring av höstjackor är det viktigt med närhet till förrådet, för som alla svenskar vet så kan hösten komma över en eftermiddag.

Läs mer om 24Storages förråd och hur du kan hyra här!

Visste du att…

  • Tänk på att ifall du magasinerar exempelvis möbler borta från hemmet täcker inte hemförsäkringen eventuella skador. 24Storage erbjuder alla kunder en försäkringslösning som täcker det man förvarar borta.
  • Varje förråd som 24Storage tillhandahåller individuell åtkomst genom personliga koder samt realtids videoövervakning med inspelning dygnet runt, allt för högsta säkerhet.