Småbarnsförälder? Då känner du förmodligen igen det här beteendet

Är du den som plöjer en hel säsong av favoritserien under en enda sittning, eller vill du suga på karamellen och bara se ett avsnitt i veckan? Det finns lika många sätt att konsumera streamad underhållning som det finns titlar att roas av – så vilken typ är du?

Blå himmel och tropisk värme eller regn i sidled och stormvindar – att njuta av riktigt bra streamad underhållning behöver inte vara väderstyrt. Däremot är det högst individuellt vad vi faktiskt roas av när vi väl sätter oss ner i tv-soffan, och framför allt hur länge vi vill sitta där.Om du får placera dig själv i ett fack, vad passar bäst in på dig?

Maratontittaren

Att se på serier har nästan blivit en sport för dig. Du rensar kalendern för att kunna plöja så många avsnitt i rad av favoritserien. Ett avsnitt i veckan är ett alldeles för långsamt tempo, det går ju inte få in rätt känsla för serien då! Du ser regelbundet om hela säsonger av dina klassiska favoritserier, självklart under en enda sittning, och det kan hända att du någon gång sjukanmält dig bara för att kunna glo serier hela dagen.

Just nu ingår Telia Play när du skaffar tv- och bredbandspaket. Läs mer här!

Småbarnsföräldern

Du kan alla Pippi Långstrumps sånger, identifierar Babblarna baserat på färgerna och har sett samma film fem gånger i rad – på ett dygn. Är du fem år gammal? Nej, bara småbarnsförälder. Oavsett om matlagning står på schemat, det är dags för bilsemester eller sommaren håller på att regna bort så är streamingtjänsten ditt andningshål. Barnen blir nöjda, du får en paus i vardagen. Sedan nynnar du på temat till Pyjamashjältarna samtidigt som du städar. Ibland lyckas du faktiskt själv se ett helt avsnitt av favoritserien, utan avbrott och utan att somna i soffan. Okej… det har hänt en gång.

Tablå-tittaren

Trots att du kan se en hel säsong på en gång så väljer du att portionera ut avsnitten vecka för vecka. Att suga på karamellen, njuta av cliffhangers och spekulera kring vad som kommer hända härnäst är enligt dig rätt sätt att följa serier. Det innebär ofta att du ligger efter i händelserna jämfört med dina kompisar, och därför kan det ibland hända att du springer ut ut rummet med fingrarna i öronen ifall någon börjar prata om spoilers.

Cineasten

Du har aldrig riktigt förstått det där med serier. När du loggar in på streamingtjänsten är det i jakt på de senaste storfilmerna, men även klassiker som går att se om när som helst. Du har inte tid eller tålamod för att följa en historia under tio säsonger. En inledning, mellanakt och avslutning på några timmar är din melodi.

Det kan hända att du ofta kommunicerar med kompisar via klassiska filmcitat.

Skaffa Telia bredband och tv via stadsnätet så ingår tjänsten Telia Play. Läs mer här!

Allvetaren

Hemliga planer under andra världskriget? Faraos gömda skatter? Att få reda på hur metaller förädlas? Du är där. För dig är streamingtjänsterna ett sätt att lära dig nya fakta om världen utan att surfa runt på Wikipedia eller – om du hör till den äldre generationen – gå till ett bibliotek. Vid tv:n hittar man dig ofta framför dokumentärer, naturprogram eller biografier. Sedan står du där på festen och berättar om hur en rymdstation konstrueras.

Hittade du någon typ som lät bekant? Oavsett vilken streamingarketyp som passar dig är ett stort utbud A och O. Just nu kan du enkelt skaffa Telia tv och bredband via fiber i ditt stadsnät – och du betalar kampanjpriset i ett helt år.

Då ingår tjänsten Telia Play, med Sveriges bredaste utbud av tv, serier och film.

Läs mer om erbjudandet här.