Låt tekniken ta hand om dina blommor

Ett smart hem är något som kan var svårt att greppa, men det handlar inte enbart om avancerade tekniska lösningar som kräver en ingenjörsexamen. Ett exempel är att du kan vattna blommorna – digitalt.

Det finns flera olika produkter på marknaden som hjälper dig att analysera och styra bevattningar av dina växter hemma. Gemensamt för alla produkter är att de genom sensorer mäter jordens fuktighet, temperaturen samt mängden ljus som når växten.

Informationen delas med en smartphone vilket möjliggör att notiser skickas när växten behöver vattnas. På det sättet kan när och hur växten vattnas optimeras. En av de mest populära lösningarna på marknaden är Parrot Flower Power, en trådlös växtövervakare som mäter och analyserar olika delar som på olika sätt är avgörande för att dina växter ska må bra. Du hittar Flower Power på närmsta tekniksajt eller affär.

Än så länge måste du själv oftast vattna blommorna när det handlar om mindre system för inomhusväxter , men det finns även automatiska system på marknaden.

Allt fler väljer att koppla upp sina hem, med vad innebär det och vilka är möjligheterna med ett uppkopplat hem? Det djupdyker Hemnet i under 2019 tillsammans med vår partner Telenor.