Så stylar du trädgården inför bostadsvisningen

Under vårmånaderna är det många som går i tankarna på att köpa och sälja och köpa bostad. Ofta glöms trädgården bort inför visningen. Här är några enkla tips på hur du fixar till utemiljön inför visningen.

stolar_850px

Foto: Creative Market

För de flesta säljare är det självklart att göra en ordentlig rensning och städning inne i huset innan visningen. Vissa anlitar till och med professionell hjälp för att göra en riktig homestyling. Nya möbler, lampor och textilier skapar ett helt nytt intryck av bostaden. Det behöver faktiskt inte vara mer komplicerat att göra det lika fint i trädgården.

– Oftast krävs inga stora förändringar, utan det bästa är att utgå från det som finns. Det handlar mycket om att fräscha till och ta bort skräp som man kanske blivit ”hemmablind” för och inte längre ser. Egentligen är det enkla det bästa, att det inte syns att vi har varit och hjälp till. Min erfarenhet är att huset blir mycket snabbare sålt om trädgården är prydlig, säger Janina Lovisa Kihlberg på Lovisas Trädgårdar.

Nina Gillvén, mäklare på Länsförsäkringar, intygar att även trädgårdens utseende spelar roll när det kommer till försäljning av bostad.

– Det är självklart väldigt viktig att se till att tomten är i ett representativt skick inför en försäljning. Det första intrycket är viktigare än många tror – och tomten och husets omgivning är ju det första man som köpare möts av, säger hon.