Möjligheten som många missar vid renoveringen

Den som har en gasledning i sin lägenhet har också chansen till en rökfri öppen spis och en uppvärmd balkong. Saker som inte bara höjer livskvaliteten, utan också bostadens värde.

Gas eller induktion? Frågan har ställts vid mer än en renovering. Vissa gör som landets proffskockar och väljer gas, för känslans och snabbhetens skull. Andra pluggar igen gasledningen och missar därmed mer än de anar. Få vet nämligen att gasen kan vara en biljett till helt andra njutningar.

Läs mer om möjligheterna med gas hemma.

Ljusare framtid för öppna spisar

För två år sedan började myndigheterna strama åt reglerna för vedeldning. Inte oväntat eftersom röken och partiklarna visat sig både miljö- och hälsofarligare än de från bilavgaser. Men den som vill ha en ren och vacker framtidsbrasa kan omvandla till drift med fossilfri biogas. Då slipper man dessutom tändveden, askan och lukten. Kraven på rökkanalen är också lägre än vid vedeldning, vilket ger många oanvända brasor och kakelugnar en ny chans. En chans som sitter i gasledningen.

Sköna balkonger året runt

Säkert har du noterat att fler och fler restauranger håller sina uteserveringar öppna även på vintern. Det är möjligt tack vare gasdrivna infravärmare. Nu ser vi dem också på privata balkonger, terrasser och innergårdar, gärna ihopkopplade med gasgrill. Att koppla värmare till gasledningen innebär visserligen lite mer jobb än att sätta upp eldrivna. Men effekten och värmekvaliteten är ojämförligt mycket bättre och därför är det oftast värt besväret. Åtminstone om man ska bo kvar i några vintrar.

Laga mat på riktigt hemma – läs mer här om att skaffa gasspis.

Vem pratar man med?

Stockholm Gas är din första kontakt. De kan svara på frågor, rekommendera installatör och till och med skicka hem en rådgivare. Du når dem på 0771-410111 eller [email protected]. Det är ett bra sätt att undvika efterklokhet, speciellt om man investerar så mycket i en renovering som stockholmarna gör.