Missa inte detta när du flyttar

När du flyttar finns flera saker som måste göras, till exempel att adressändra och flytta elavtalet. Det är också ett perfekt tillfälle att se över och samla digitala tjänster som tv och bredband.

– Det krävs en del planering och att man är ute i tid, säger Jenny Englund, produktchef tv och media, på Telenor.

Telenor-kund ingår en surfgaranti, det innebär att om bredbandet av någon anledning inte fungerar så bjuder Telenor på 100 gb surf i mobilen, förutsatt att du är mobilkund hos Telenor.

Det är mycket som ska hinnas med innan, under och efter en flytt. Flytthjälp, flyttanmälan och flyttstäd är bara några exempel. Det gäller också att ha koll på de abonnemang som ska flyttas eller helt stängas ner. Jenny Englund förklarar. – Om du flyttar från en bostad med fiber till en annan med fiber är det viktigt att ange den nya adressen i god tid så att Telenor, eller en annan leverantör, kan sätta upp tjänsten i förväg.

Samla tv, mobil och bredband och få flera fördelar – läs mer om Kombo här.

Se över och samla

Hon pekar på vikten av att vara ute i god tid för att inte missa något. Att stå utan internet och tv i den nya bostaden kan vara frustrerande. Som Telenor-kund ingår en surfgaranti, det innebär att om bredbandet av någon anledning inte fungerar så bjuder Telenor på 100 gb surf i mobilen, förutsatt att du är mobilkund hos Telenor.

Telenor har tagit fram erbjudandet Kombo som innebär att om du samlar mobil, bredband och tv hos Telenor får du två gratis uppgraderingar; mer surf, snabbare bredband, eller fler tv-kanaler. Vad väljer du själv. En flytt är ett bra tillfälle att se över och samla tjänster på ett smartare sätt.

– En stor fördel är att alla tjänsterna är sammansatta i ett paket vilket ger en bättre överblick, särskilt vid en flytt, och mer för pengarna, säger Jenny.

Packa smart

Den tuffaste delen under en flytt är utan tvekan ned- och uppackning av alla saker som ska flyttas. Utifrån ett digitalt perspektiv är routern och tv-boxen de viktigaste sakerna att få med till det nya hemmet. Här går det att vara smart, menar Jenny.

– Jag har precis flyttat själv så jag har gått genom allt det här. Ett bra tips är att märka upp alla strömkablar så att du vid uppackningen vet exakt vilken som går till routern, modem eller tv-box. Kablarna kan ha olika strömstyrkor. Det innebär att ifall fel kabel kopplas till routern kan den helt sluta att fungera, säger hon.

Samla tv, mobil och bredband och få flera fördelar – läs mer om Kombo här.

Checklista: Missa inte detta vid flytten

  • Meddela din nya adress till Skatteverket. Du gör det enklast genom att använda Adressändring.
  • Se över bredband, tv och telefoni. Telenor har särskilt erbjudande där du kan samla tjänsterna och få mer. Läs mer om Kombo här.
  • Om du saknar en manual eller installationsguide går de att hitta på telenor.se.
  • Se över alla abonnemang du har, exempelvis el, tv, larm och parkering. Säg upp eller flytta med abonnemanget till det nya boendet.
  • Kontakta ditt försäkringsbolag och säkerställ att både nuvarande och den nya bostaden är försäkrade. I vissa fall ingår försäkringar via bostadsrättsförsäkringen, kontakta styrelsen i bostadsrättsföreningen för att undersöka detta.