Upptäck Eskilstuna under visningshelgen

Den 23 november är det visningshelg i Eskilstuna. Det innebär ett perfekt tillfälle att få en känsla för hur det är att bo i staden och titta på bostäder som är till salu. Du har också chansen att få biljetter till när Melodifestivalen kommer till Eskilstuna.

– Vi kommer att visa bostäder i olika storlek och utförande belägna i områden av olika karaktär, säger Peter Nilsson, på Destination Eskilstuna.

Gamla staden i Eskilstuna.

Att flytta till en ny stad är ett stort steg i livet. Det är svårt att veta hur olika områden är, var skolorna ligger och vad som är ett rimligt bostadspris. Eskilstuna är en stad dit många pendlar dagligen för arbete, men för att hjälpa människor få upp ögonen för att bo i staden hålls den 23 november en stor visningshelg. Då kan bostadsspekulanter titta på bostäder och få en rundtur i staden.

I slutändan handlar det om känslan, menar Peter Nilsson. – Och känslan får man bara på plats. Därför anordnar vi den här visningshelgen där du kan känna in olika bostäder och Eskilstuna som stad. Många bostäder som visas är inflyttningsklara, medan andra kommer att bli klara inom det närmsta året, säger han.

Läs mer om hur det är att bo i Eskilstuna här.

Eskilstuna från ovan.

Unikt event

Det är första gången som en visningshelg anordnas i Eskilstuna på det här sättet, förklarar Peter. Det finns en särskild tanke bakom placeringen av visningshelgen, och vad den kan komma att innebära. Den siste februari nästa år anordnas Melodifestivalen, närmare bestämt Andra chansen i Stiga Sports Arena i Eskilstuna. Alla som besöker visningshelgen den 23 november, och är folkbokförda utanför Eskilstuna, har möjligheten att få biljetter till deltävlingen.

Läs mer om hur det är att bo i Eskilstuna här.

Att just deltävlingen går av stapeln i Eskilstuna är en kul upplevelse menar Peter Nilsson och pekar på att det är ett bra tillfälle att besöka staden på nytt. – Vi är en musikstad och tycker såklart att det är fantastiskt kul att få anordna ett evenemang av den här kalibern. Melodifestivalen är hela Sveriges fest och Andra chansen kommer att locka människor från hela Mälardalsområdet till Eskilstuna. Därför tycker vi att det är en perfekt möjlighet att passa på att kolla in vår stad som bostadsort och samtidigt få biljetter till evenemanget, säger han.

Hur kan du få biljetter till Andra chansen?

Om du är folkbokförd utanför Eskilstuna kommun och medverkar vid visningen har du möjlighet att få biljetter till Andra chansen. Gå in på flyttatilleskilstuna.se, anmäl dig och dyk upp på visningen den 23 november.

Elite Stadshotellet i Eskilstuna.