Missa inte nya Hemnet Utland

Efter att utlandsdelen 2017 tvingats lägga ner på grund av bristande kvalitet startar Hemnet nu en ny utlandssektion. Här ska svenskar som letar boende utomlands sammanföras med svenska mäklarkontor som är aktiva i utlandet.  

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här.

Klicka här för att komma till Hemnet Utland.

Under 2017 tog Hemnet det svåra beslutet att lägga ned sin sida för bostadsannonser utomlands. Hemnets chef för strategi och produktutveckling Erik Segerborg berättar.

– Det smärtade att lägga ner utland, men vi hade helt enkelt inte resurser för att fixa det som var trasigt. Behovet från svenska mäklare utomlands att marknadsföra sig och sina objekt kvarstod dock givetvis och det var tråkigt att inte kunna tillgodose det.

Första steget

Sedan dess har Hemnet, enligt Erik Segerborg, kommit ifatt på många delar. Nu är därför tiden mogen för återigen börja arbeta med utland.

När Hemnet nu återupptar utlandsdelen kommer man göra det steg för steg. Till att börja med innebär detta att en ny, enklare sektion för utland lanseras. Här kan den som funderar på att köpa bostad i andra länder guidas rätt med hjälp av guider och artiklar.

Mäklarna erbjuder absolut bästa hjälpen

Det vanliga beteendet bland köparna är, enligt Erik Segerborg, att de börjar leta runt på internet för att få en översiktskoll.

– Då funderar köparen på vilka områden man är intresserad av och hur det fungerar i de länderna. Sedan vill man i de allra flesta fall ha professionell hjälp på plats. Här tror vi att den absolut bästa hjälpen kommer från svenska fastighetsmäklare. Därför låter vi de mäklarkontor som vill marknadsföra sig göra det i den nya utlandssektionen.

Så funkar nya utlandsdelen

Nya utlandssektionen länkas från Hemnets hemsida och innehåller inte några objektannonser. Istället kan mäklare marknadsföra sitt kontor för att erbjuda sina tjänster på såväl köp- som säljsidan.

– Det tydligaste behovet vi såg var att låta köpare och säljare hitta mäklare, så vi började med att tillgodose det. Vi vill först lära oss mer om vad folk tycker och efterfrågar. Faller det väl ut så skulle vi gärna, tillsammans med mäklarbranschen, fortsätta bygga ut sektionen, avslutar Erik Segerborg.

Här hittar du Hemnet Utland.

Skulle du vilja marknadsföra ditt mäklarkontor på Hemnets nya utlandssektion? Skicka ett mejl till [email protected] för mer info om erbjudandet. (För att kunna delta behöver ditt mäklarkontor ha svensktalande mäklare.)