Ny standard för att mäta boyta

För första gången sedan 1978 har standarden för areamätning reviderats, det meddelar Svenska institutet för standarder (Sis). Standarden tillämpas i alla byggnader och lokaler utom anläggningar, skriver bland annat Mäklarvärlden.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Standarden går under namnet ”SS 21054:2020, Area och volym för byggnader – Terminologi och mätning”. Standarden kan tillämpas på all slags byggnader utom anläggningar och kan användas både vid planering och vid projektering men även vid arbetsmoment som bygglov, taxeringsberäkningar, värdering och hyressättning, skriver Sis.

Det är viktigt med korrekta mätvärden för att exempelvis sätta ett korrekt pris vid en försäljning av en bostad.

Läs mer om revideringen här.