Tips för en lyckad visning

Det finns många teorier om hur man bäst förbereder sin bostad för en visning. Fastighetsbyrån har samarbetet med forskare som gjort undersökningar om hur spekulanter tänker, och framförallt har våra mäklare en enorm praktisk erfarenhet av vad som faktiskt funkar.

En bra start är att se till att bostaden är städad och att upplevelsen för visningsbesökare är positiv, det menar Mia Alnerud, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Kalmar.

Mia Alnerud, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Kalmar menar att en bra start är att se till att bostaden är städad och att upplevelsen för visningsbesökare är positiv.

– Om möjligt försök att ha allt i ordning under perioden bostaden är till salu. Spekulanter hör ofta av sig till mäklaren och önskar en visning med kort varsel, säger hon.

Funderar du på att sälja din bostad? Kontakta Fastighetsbyrån i Kalmar.

Mia Alnerud, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Kalmar.

Kontakta Fastighetsbyrån i Kalmar – klicka här.

Här har vi samlat några tips till dig som ska ha en bostadsvisning.

Lite inte på spekulantens fantasi

Använder du ett rum på ett lite udda sätt eller har väldigt speciella möbler? Räkna inte med att spekulanterna själva ska föreställa sig hur rummet kan se ut och användas. Du behöver hjälpa dem.

Huvudingången är första intrycket

Du har gått in igenom den där dörren en miljon gånger och tänker knappt på den. Men för alla andra är ingången mer speciell. Det är starten på visningen och bör sätta tonen.

Om möjligheten finns, ta in en städfirma

Det behöver vara städat bortom en vanlig städning. Vi snackar kliniskt rent. Många av oss har svårt att få till den nivån själva och då kan det vara klokt att anlita ett proffs.

Ta bort personliga saker

Spekulanterna vill se ett personligt hem som de kan relatera till. Men inte så personligt att de inte kan se sig själv leva i bostaden. En svår balansgång. Plocka bort de mest personliga sakerna.

Visa inte om du har husdjur

Även den som älskar djur tycker ofta det är negativt på en visning.

Vem säljer du till?

Är det en barnfamilj som kommer köpa din bostad? Ett ungt par eller en singel? Prata med mäklaren och anpassa sedan inredningen efter vad ni kommer fram till.

Separera rum

Håll alla rummens funktioner separerade. Inga leksaker utanför barnrummet till exempel.

Sikta på lugn

Ha inte för mycket färger och mönster. Helst inte mer än två mönster i samma rum på stora ytor, som tapet eller överkast. Ha den mörkaste färgen på golvet. Om golvet är ljust kan en mörk matta vara en god idé. Ta gärna bort lite möbler också. Även det lugnar ner intrycket.

Gult är fult – tydligen

Generellt är det inte många som gillar gult. Blått och grönt är mest populära. Vi skandinaver är ju tyvärr lite svältfödda på ljus, så det brukar vara extra viktigt för oss. Använd gärna ljusa färger och försök få till ett så bra ljusinsläpp som möjligt.

Rensa kylen

Konstigt nog är det många som öppnar och tittar här.

Töm källaren

Förmodligen har du en del här som ändå ska slängas när du flyttar. Gör det direkt istället så kan källaren bli en del av visningen. Lycka till med visningen!