Möt duon bakom Sveriges Bästa Mäklare-podden

“Sveriges Bästa Mäklare” är podcasten där Fredrik Kullman, vd på Bjurfors och Amanda Treutiger, fastighetsmäklare på Alicia Edelman, lyfter, hyllar, grillar och inspireras av några av Sveriges bästa mäklare. Vi intervjuade Fredrik och Amanda för att ta reda på mer om arbetet med podden, lärdomar samt vad de ser fram emot under 2021.

Vad är bakgrunden till att ni startade podden? 

Fredrik: – Jag har arbetat länge med försäljning och de sista ca 10 åren i mäklarbranschen. Jag tycker det är intressant att små skillnader i beteende väldigt ofta ger stora skillnader i resultat. Det finns mäklare i Sverige som arbetar 60 timmar per vecka men knappt får ihop till en normal medellön och det finns mäklare som jobbar mindre och tjänar betydligt mer. I vad består skillnaderna? Jag behöver förstå det för att kunna fatta bra beslut i mitt jobb samtidigt som många mäklare rimligen borde vara intresserad av samma sak. 

Vilka är era lyssnare?

Amanda: – Främst mäklare och mäklarstudenter. Sen är det roligt när vissa säljare hör av sig och tipsar mig om mäklare.

Vad utmärker mäklare som kan anses vara Sveriges bästa? 

F: – Genomgående framgångsfaktorer är tydliga mål tillsammans med en plan för hur målen skall nås, ödmjukhet och struktur i arbetet. Man måste vara beredd att göra vad som krävs för att lyckas.A: – Och för att finnas på topplistorna och vara en av de bästa  ska man både ha bra siffror och förtroende, så sälja mycket och ha ett bra rykte är viktigt.

Vad är roligast i arbetet med podden?

A: – Roligast är absolut att träffa alla fantastiska mäklare, samt få ta del av allas tips och trix. 

Vad har ni lärt er av att jobba med Sveriges Bästa Mäklare?

F: – Massor, framförallt att verkligen förstå receptet de duktigaste mäklarna använder.A: – Blivit bättre på att lyssna och ställa följdfrågor, jag lär mig jättemycket av alla mäklare som gästar oss, jag försöker suga i mig av allt de delar med sig av och bygga en egen vision.

Vad minns ni mest från podd-året 2020?

F: – Alla roliga gäster och deras berättelser!A: – Guldhemmet! En jättehärlig kväll och superkul att få intervjua alla finalister innan galan. Alla hade så roligt och släppte loss, riktigt bra energi! 

Vad ser ni mest fram emot under podd-året 2021? 

F: – För poddens del behöver vi utveckla konceptet ytterligare med nya inslag och vinklingar i de intervjuer vi gör. Det vore spännande att involvera våra lyssnare mer så att podden blir mer interaktiv än vad den är idag.A: – Jag ser fram emot att se podden växa! Det är väldigt många duktiga mäklare på topplistorna som vi inte träffat än så jag ser fram emot att träffa dem, och att få intervjuerna lite mer personliga. 

Hemnet har, sedan podden startades, varit huvudsponsor och deltar i varje avsnitt i den återkommande programpunkten ”Veckans spaning”, där bland annat Hemnets presstalesperson Staffan Tell är med och djupdyker i all den data Hemnet har. ”Sveriges Bästa Mäklare” publiceras varannan måndag och finns tillgänglig på de vanligaste podcastplatformarna Acast, Podcaster och Spotify. Podcasten produceras av podcast-produktionsbolaget Poddagency.