Få kontroll över din elförbrukning och spara pengar

Få kontroll över din elförbrukning och spara pengar samtidigt som du bidrar till en mer hållbar värld. Låter det komplicerat? Det behöver inte vara det. Med Greenely kan du få koll på din förbrukning direkt i mobilen.

Våra hem är fulla av el-tjuvar som äldre lampor, apparater på stand by, en diskmaskin som konstant arbetar eller att vi har det för varmt hemma. Många har inte uppdaterat sitt värmesystem med smart styrning eller så kanske elbilen laddas när elen är som dyrast och mest miljöfarlig.

Räkna på hur mycket du kan spara på Greenely’s hemsida – klicka här.

Greenely erbjuder nu också 3 fria månader riktat till Hemnet användare om ni uppger kampanjkoden Hemnet3 vid registrering. 

Greenely hjälper dig på ett smart sätt att få en överblick över din elförbrukning direkt via deras app – samtidigt som du kan ta kontroll över ditt elpris och sänka dina kostnader. Greenely lanserades 2017 och har snabbt vuxit till ca 200 000 medlemma – framförallt villaägare – mycket tack vare sina smarta funktioner.

– Vår produktutveckling för appen drivs helt av vad våra användare efterfrågar för att sänka sin elförbrukning, vi har en öppen ”roadmap” online där våra kunder kan önska nya funktioner och integrationer. I vår senaste undersökning med över 10 000 villaägare som använder Greenely så har de minskat sin förbrukning och kostnader med minst 10–20 procent. Det innebär ett par eller flera tusenlappar för en vanlig villaägare per år, säger Fredrik Hagblom, grundare av Greenely.

Stora möjligheter att spara pengar vid byte till ett modernt elavtal

Energiförbrukning och produktionen i Sverige har stora variationer under dygnet, speciellt när förnyelsebar energi som är väderberoende ökar samtidigt som allt fler installerar solceller eller köper en elbil. Det innebär att elpriser varierar mer och elbolagen får allt svårare att prognostisera vilka priser de ska erbjuda konsumenter. Det har märkts tydligt i Sverige under början av året då priserna varit högre än vanligt på grund av ovanligt låga temperaturer i kombination med elbrist.

Räkna på hur mycket du kan spara på Greenely’s hemsida – klicka här.

Greenely erbjuder nu också 3 fria månader riktat till Hemnet användare om ni uppger kampanjkoden Hemnet3 vid registrering. 

Det är här som Greenely som startup kliver in med ett eget elavtal som istället köper el direkt för marknadspris varje timme. Greenelys kunder slipper prispåslag för att ta bort alla osäkerheter som gamla elbolag behöver ta höjd för i sin prissättning när marknaden varierar. Det innebär också att det är möjligt att anpassa förbrukningen utifrån när elen är som billigast under dagen.

Om du använder tvättmaskinen, laddar elbilen, städar eller ser på tv på kvällstid när elpriset nästan alltid är lägre, ofta mindre än hälften, kan du spara på elräkningen. Greenelys användare menar att de sänker sina elkostnader med upp till 20 procent.

– Många av de kunder som byter till oss berättar att de också ofta har oskäliga extra avgifter och påslag hos tidigare leverantörer eller till och med blir hindrade av befintlig leverantör att byta. Vi har istället inga dolda avgifter och ingen bindningstid för vi är övertygade om att vi har marknadens mest moderna app och kundvänliga erbjudande. Dessutom hjälper vi kunderna med flytten från sin gamla leverantör, säger Fredrik, grundare av Greenely.

Fakta: Detta är Greenely

2017 lanserade mobilappen Greenely som snabbt har vuxit att bli Sveriges största energi community. Över 200 000 svenska hem är anslutna till gratistjänsten idag. Greenely startatades av tre studenter på KTH efter ett examensarbete där de forskat på hur man kan använda visualisering av data och beteendevetenskap för att hjälpa privatpersoner minska sin elförbrukning för att bidra i klimatomställningen.

Räkna på hur mycket du kan spara på Greenely’s hemsida – klicka här.

Greenely erbjuder nu också 3 fria månader riktat till Hemnet användare om ni uppger kampanjkoden Hemnet3 vid registrering.