Ofta större prisuppgång med Hemnet Plus och Premium

Annonspaketen Hemnet Plus och Premium påverkar försäljningen positivt på flera olika sätt, visar nya siffror från Hemnet. Till exempel får en bostad med Hemnet Premium, och ett utgångspris på 3 miljoner kronor, i snitt ett 57 000 kronor högre slutpris jämfört med en bostad som har Hemnet Bas.

En ny undersökning av Hemnets försäljningsdata, för alla bostäder sålda mellan oktober 2020 och april 2021, visar att bostäder som säljs med Hemnet Plus eller Premium ger en större genomsnittlig ökning från utgångspris till slutpris än bostäder sålda med Bas.För Hemnet Plus är det 0,8 procentenheter mer än vad det är för Bas-annonser, vilket innebär att säljaren i snitt får 8 000 kronor extra på fickan per miljon kronor bostaden har i utgångspris. Motsvarande för Premium-annonser är 1,9 procentenheter, vilket alltså motsvarar hela 19 000 kronor extra per miljon i utgångspris.– Vår data tyder på att fler klick på en bostadsannons kan öka chansen för ett högre slutpris. Och olika annonspaket presterar olika bra beroende på faktorer som utbud och marknadsläge, säger Noa Julin, Product Manager på Hemnet.Han fortsätter.

– Det är alltså viktigt att tänka igenom om det är Hemnet Bas, Plus eller Premium som passar bäst vid sin bostadsförsäljning. Vi jobbar hela tiden med att förbättra och utveckla våra annonspaket för bästa möjliga resultat. 

Hemnet Bas, Plus och Premium

Hemnets tre annonspaket – Hemnet Bas, Plus och Premium.

Så ska du tänka när du väljer annonspaket 

Hemnet har tre olika annonspaket, med olika kostnad, innehåll och effekt. Noa Julin förklarar.

– Hemnets marknadsföringspaket är uppbyggda för att ge säljaren olika möjligheter till att marknadsföra sin bostad på Hemnet. I grunden kommer de mer exklusiva paketen att ge en bättre marknadsföring medan det billigare paketet ger säljaren mindre exponering på marknadsplatsen.Vad innehåller Hemnets största paket, Hemnet Premium?– Hemnet Premium är för den som vill maximera chansen till en lyckad försäljning. Förutom allt som ingår i Hemnet Plus får säljaren också två extra bilder och bostaden visas högre upp i resultatlistan. Annonsen visas även på sociala medier och andra sajter utanför Hemnet och har en gratis Raketen som vid valfri tid kan aktiveras från Säljkollen. Hemnet Premium-annonser har i snitt 45-60% mer besökare, beroende på om Raketen används eller ej.

Hur fungerar Hemnet Plus? – Hemnet Plus är vårt standardalternativ. Annonspaketet ger dig en normalstor bild med bra synlighet i resultatlistan, till skillnad från Bas som har en beskuren bild. Med Plus kommer annonsen även att visas oftare för besökare som letar efter liknande bostäder.

Vad är Hemnet Bas?– Hemnet Bas är vårt minsta annonspaket och ger en mindre annons där säljaren får en mindre exponering på Hemnet. Bas är det billigaste alternativet men saknar också många av de funktioner som Plus- och Premium-annonser har på Hemnet, som till exempel visningstider i resultatlistan och normalstor bild.

Noa tillägger.

– Självklart är mycket exponering inte det enda som spelar roll för en lyckad försäljning. Men efter ett och ett halvt år med våra olika annonspaket kan vi se att fler besök till annonsen på Hemnet utgör en viktig komponent i bostadsförsäljningen.

Noa Julin, Product Manager på Hemnet.